Μπαντής: Ανερχόμενη δύναμη ο Αστέρας

Ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε τον Αστέρα Τρίπολης ο τερματοφύλακας της ομάδας, Γιώργος Μπαντής.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαντή στο NovaΣΠΟΡ FM:
Για τη νίκη με ανατροπή απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα όταν δέχεσαι γκολ από έναν μεγάλο αντίπαλο, ειδικά στο 60ο λεπτό. Όμως αυτό σαν να μας ξύπνησε. Δείξαμε χαρακτήρα και κάναμε μια σπουδαία ανατροπή, που μας δίνει βαθμολογική ώθηση. Για να κάνει τραγικά λάθη ο ΠΑΟΚ στην άμυνά του έχουμε ρόλο κι εμείς σε αυτό. Πιέσαμε και ωθήσαμε τους αντιπάλους σε λάθη».
 
Για το μυστικό της επιτυχίας του Αστέρα: «Η ομάδα έχει διοικητική ηρεμία κι από αυτό ξεκινούν όλα. Στο πρωτάθλημα βρίσκονται ψηλά οι ομάδες που έχουν σταθερή διοίκηση και παρέχουν ασφάλεια προς τους ποδοσφαιριστές. Ακόμη κι ο Παναθηναϊκός που έχει κάποια οικονομικά προβλήματα, διαθέτει κάποιους ανθρώπους κοντά στην ομάδα που παρέχουν ασφάλεια».
 
Για το «ταβάνι» του Αστέρα: «Ο Αστέρας έχει πολλά να προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μαζί με τον Ατρόμητο είναι οι ανερχόμενες δυνάμεις, ειδικά όσο είναι χαμηλά παραδοσιακές δυνάμεις. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά στο μέλλον, ακόμη και μια κατάκτηση Κυπέλλου ή με συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης που μεγαλώνουν το ειδικό βάρος της ομάδας».
 
Για την απόδοση του νεαρού Κυριακόπουλου: «Είναι ένα παιδί που δουλεύει αρκετά και το μόνο που του λείπει είναι εμπειρίες για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Έχει όλα τα φόντα να κάνει τεράστια καριέρα στον Αστέρα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή και στην Ευρώπη. Δεν του λείπει τίποτα».
 
Για την παρουσία του Στάικου Βεργέτη: «Ο κ. Βεργέτης είναι χρόνια στην ομάδα, έχει συνεργαστεί με πολλούς προπονητές και έχει πάρει τα θετικά στοιχεία όλων. Είναι πολύ εργατικός, δουλεύει ασταμάτητα, είναι όλη τη μέρα στο γήπεδο… Απελευθέρωσε την ομάδα, μιλά πολλές γλώσσες και έχει καλύτερη επικοινωνία με τους παίκτες. Ίσως αυτό να είναι το κουμπί για να παίρνει το μέγιστο από όλους».
 
Για τους προσωπικούς του στόχους: «Θέλω να καθιερωθώ στον Αστέρα και να παραμείνω. Μου αρέσει πολύ η ζωή στην Τρίπολη και οι συνθήκες εργασίας. Νιώθω εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και θέλω η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
 
Για τη δράση του κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική: «Προσπαθώ να μην είμαι αμέτοχος σε ό,τι γίνεται στην κοινωνία μας, που περνά δύσκολα. Υπάρχει μεγάλη ανεργία στους νέους κι αυτό είναι πολύ αρνητικό. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Είναι ευλογία για μένα ότι βρίσκομαι σε μια δουλειά που με αμείβει καλά, αλλά ενδιαφέρομαι για το τι γίνεται δίπλα μου. Η εξόρυξη χρυσού στην περιοχή μου είναι κάτι που το εκλαμβάνω σαν εισβολή στην περιοχή μου από ανθρώπους που έρχονται να αρπάξουν το χρυσό, να φύγουν και να αφήσουν το δηλητήριο για μας. Εδώ το κράτος αντί να προστατεύει τους πολίτες, προστατεύει τις πολυεθνικές. Αυτό που λένε ότι θα ανοίξουν θέσεις εργασίας, δεν ισχύει. Ακόμη και τα χωριά που αρχικά υποστήριζαν αυτή την κίνηση, δεν τη στηρίζουν πλέον γιατί βλέπουν την πραγματικότητα. Ο κόσμος στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη έχει αφυπνιστεί. Υπάρχει ένα κίνημα που αντέχει και συμμετέχω σε αυτό με όλη μου την ψυχή. Είναι ιερό μου καθήκον. Εκεί μεγάλωσα, αλλά και αλλού να γινόταν θα προσπαθούσα να βοηθήσω με το δικό μου τρόπο».

Σχετικά άρθρα