Διπλά για Μπάγερν, Ατλέτικο!

Διπλό – μισή πρόκριση στην 8άδα του Champions League πέτυχε η Μπάγερν, που παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 40ό λεπτό, νίκησε με 2-0 την Αρσεναλ στο Emirates, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των "16". Σημαντικό προβάδισμα και για την Ατλέτικο, που πέρασε με διπλό από το Σαν Σίρο, επικρατώντας της Μίλαν με 1-0.► ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΑΓΕΡΝ 0-2

Το πρώτο μέρος είχε τα… πάντα εκτός από γκολ. Φάσεις και για τις δύο ομάδες, δύο χαμένα πέναλτι (ένα για κάθε ομάδα) και την αποβολή του Σέζνι, στη φάση του κερδισμένου πέναλτι της Μπάγερν.

Οι φάσεις ξεκίνησαν με τη "σέντρα", αφού μόλις στο 4′ ο Σέζνι… απλώθηκε για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ σε σουτ του Κρος από ύψος της περιοχής.  Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Νόιερ να επέμβει σε κοντινό σουτ του Σανόγκο, ενώ στο 8′ η Αρσεναλ κέρδισε πέναλτι (καθαρή παράβαση) σε μαρκάρισμα του Μπόατενγκ στον Οζίλ. Ο Γερμανός ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Νόιερ είπε "όχι", εκμεταλλευόμενος και την κακή εκτέλεσε του συμπατριώτη του.

Στο 28′ το σουτ του Μάντζουκις πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Βενγκέρ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον τραυματία Γκιμπς να δίνει τη θέση του στον Μονρεάλ. Στο 37′ ήταν η σειρά της Μπάγερν να κερδίσει πέναλτι, μαζί και την αποβολή του Σέζνι, ο οποίος ανέτρεψε τον Ρόμπεν κι ενώ ο Ολλανδός είχε "τσιμπήσει" την μπάλα. Ο Βενγκέρ "θυσίασε" τον Καθόρλα, περνώντας στον "1" τον Φαμπιάνσκι, που πάντως στην περίπτωση του πέναλτι δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς ο Αλάμπα σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν το… πόδι κολλημένο στο γκάζι. Γρήγορος ρυθμός και… προειδοποιητικές βολές εκατέρωθεν, μέχρι τη φάση του 54′, που ο Κρος με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής "τίναξε" τα δίχτυα του Φαμπιάνσκι, βάζοντας μπροστά τους Βαυαρούς.

Ολο το υπόλοιπο του δεύτερου ημιχρόνου κύλησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν… εγκατασταθεί στην αντίπαλη περιοχή. Στο 62′ άγγιξαν το 2-0, με τον Φαμπιάνσκι να σώζει την Αρσεναλ σε πλασέ του Ρόμπεν πάνω στην κίνηση από πλάγια θέση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκέτσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από την εστία του Πολώνου γκολκίπερ. Ιδια τύχη είχε και το φαλτσαριστό σουτ του Ρόμπεν στο 70ό λεπτό.

Στο 88′ η Μπάγερν εξαργύρωσε και με δεύτερο γκολ την υπεροχή της, με τον Λαμ να σεντράρει και τον Μίλερ με άπιαστη κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι και ουσιαστικά να… σφραγίζει εκτός από το διπλό και τη… μισή πρόκριση της ομάδας του στην 8άδα του Champions League.

Σε δύο περιπτώσεις στα εναπομείναντα λεπτά η Μπάγερν θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτο γκολ, σε σουτ των Γκέτσε (κόντρα και κόρνερ) και Κρος (δοκάρι)!

► ΜΙΛΑΝ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ 0-1

Σ’ αυτό το επίπεδο και ειδικότερα όταν μιλάμε για μια ομάδα των… κυβικών της Μίλαν δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η φόρμα και οι επιδόσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αυτό το κατάλαβε καλά η Ατλέτικο τουλάχιστον στο πρώτο μέρος του αγώνα, καθώς η Μίλαν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο.

Στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα του Ζέερντοφ άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις, έχοντας ισάριθμα δοκάρια. Στο 14′ σε σουτ του Κακά και στο 18′ σε κεφαλιά του Πόλι! Στο 25′ έκαναν την πρώτη απειλητική επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή οι φιλοξενούμενοι, με τον Αμπιάτι να μπλοκάρει την μπάλα σε κεφαλιά του Γκαρθία, ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Κακά είχε νέο καλό σουτ με την μπάλα να περνά άουτ. Το ημίχρονο "βγήκε" με νέο σουτ από τη Μίλαν, αυτή τη φορά με τον Μπαλοτέλι, το οποίο κι αυτό δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους.

Στη διάρκεια του δεύτερου μέρους η Ατλέτικο βελτίωσε την εικόνα της, απείλησε στο 51′ με γυριστό του Ντιέγκο Κόστα (άουτ), ενώ φρόντισε να κρατήσει τη Μίλαν μακριά από την εστία της, τουλάχιστον σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο.

Η Μίλαν προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, χωρίς όμως να δημιουργήσει ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία, σε αντίθεση με την Ατλέτικο που στο 79′ προειδοποίησε με τον Γκαρθία (σουτ από καλή θέση άουτ) και στο 83’… πυροβόλησε με τον Ντιέγκο Κόστα να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αμπιάτι, που σε πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα από την περιοχή του.

Σχετικά άρθρα