Έρχονται τα αεροπλάνα του μέλλοντος: Δε θα έχουν παράθυρα! thumbnail
To αεροσκάφος που βλέπετε είναι το υπερηχητικό και οι σχεδιαστές του αρχικά αντιμετώπισαν το εξής πρόβλημα: Θα ήταν πολύ δύσκολο για τον επιβάτη που θα εκτίθεται σε τόσο μεγάλες πιέσεις να έχει δίπλα στο κάθισμά του παράθυρα. Η φαντασία όμως έδωσε τη λύση.

Έρχονται τα αεροπλάνα του μέλλοντος: Δε θα έχουν παράθυρα!

illustration showing the proposed interior of a supersonic private plane


To αεροσκάφος που βλέπετε είναι το υπερηχητικό και οι σχεδιαστές του αρχικά αντιμετώπισαν το εξής πρόβλημα: Θα ήταν πολύ δύσκολο για τον επιβάτη που θα εκτίθεται σε τόσο μεγάλες πιέσεις να έχει δίπλα στο κάθισμά του παράθυρα. Η φαντασία όμως έδωσε τη λύση. Στο ιδιωτικό τζετ που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2018 τα παράθυρα αντικαθίστανται από οθόνες που θα αναμεταδίδουν την εξωτερική εικόνα μέσα στο αεροσκάφος. Αν ο επιβάτης φοβάται τα ύψη και δεν του αρέσει η θέα τότε θα μπορεί να αλλάξει θέαμα στο "παράθυρό" του και να παρακολουθήσει ένα βίντεο. Αν θέλει να πάρει έναν υπνάκο θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει τελείως την οθόνη. 


Φιλόδοξο και ευφάνταστο το εγχείρημα των τζετ S-125 αλλά και πολύ ακριβό! Η εταιρεία παραγωγής έχει πολογίσει το κόστος του σε 80 εκατομμύρια δολάρια!


illustration of a proposed supersonic private plane 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X