Φώτσης: Διαφορετική ομάδα η Αρμάνι

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Αντώνης Φώτσης, αναφέρθηκε στη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (20/2) για την 7η αγωνιστική του Top 16, ενώ μίλησε και για την επερχόμενη αναμέτρηση με την Αρμάνι στο Μιλάνο, τονίζοντας ότι η ιταλική ομάδα είναι διαφορετική από το ματς του πρώτου γύρου.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:
-Αντώνη συγχαρητήρια! Πήρατε μία ακόμη μεγάλη νίκη απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο. Εχετε πάρει "τον αέρα" του Ολυμπιακού;
"Το παρελθόν δεν παίζει μεγάλο ρόλο σ’ αυτά τα παιχνίδια. Εμείς δείξαμε πως το θέλαμε περισσότερο, ήταν στην έδρα μας και τα καταφέραμε στο τέλος -αν και δύσκολα- να πάρουμε μία μεγάλη νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει στη συνέχεια για τον όμιλο".

-Οταν ένα παιχνίδι κρίνεται στο τελευταίο λεπτό, μπορείς να μιλήσεις για τομείς "κλειδιά" που κρίθηκε το χθεσινό ντέρμπι;
"Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες διαφορές, πάντα κρίνονται σ’ ένα σουτ, στο τελευταίο λεπτό. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη γιατί είναι πολύ σημαντική για εμάς".

-Πόσο σημαντική ήταν η συμπαράσταση από τον κόσμο σας;
"Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μας βοήθησε πάρα πολύ μία ακόμη φορά. Σε κάθε παιχνίδι βρίσκεται εδώ και μας συμπαραστέκεται. Είναι τεράστια βοήθεια για εμάς, γιατί μας δίνει δύναμη και μας κάνει να παίζουμε καλύτερα".

-Μετά από αρνητικό σερί 3 ηττών, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον α’ γύρο στο Top 16 με 4 νίκες-3 ήττες. Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της κατάληψης της 2ης θέσης στον 5ο όμιλο;
"Σίγουρα είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι που έχουμε αυτό το ρεκόρ. Θα μπορούσαμε να ήμασταν ακόμη καλύτερα βέβαια, αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Ελπίζω να παίξουμε ακόμη καλύτερα στο δεύτερο γύρο, γιατί τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα και είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να πάρουμε μία καλή θέση όσον αφορά το πλεονέκτημα στα πλέι οφ".

-Και τώρα η Αρμάνι στο Μιλάνο, μια ομάδα που δυσκόλεψε ιδιαίτερα την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, αλλά και μια ομάδα που νικήσατε άνετα εσείς.
"Δεν νομίζω πως θα έχει καμία σχέση το πρώτο παιχνίδι μας με την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ με αυτό που ακολουθεί στο Μιλάνο την ερχόμενη εβδομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι επικρατήσαμε εύκολα, το πήραμε άνετα.

Τώρα, όμως, η Αρμάνι είναι διαφορετική ομάδα και θα παίζει στο γήπεδό της. Βρίσκονται κι αυτοί σε πολύ καλό ρυθμό αυτή τη στιγμή και σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς την άλλη εβδομάδα".

Σχετικά άρθρα