Σταφυλίδης: Υπάρχουν ελπίδες για τον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Σταφυλίδης έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του "Δικεφάλου" κόντρα στην Μπενφίκα και είπε πως το πρωτάθλημα έχει χαθεί εδώ και έναν μήνα.
Ο Κώστας Σταφυλίδης μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα και την εμπειρία που βιώνει στην Γερμανία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το οφσάιντ-γκολ της Μπενφίκα: "Δεν νομίζω πως το έκανε επίτηδες ο βοηθός. Προφανώς δεν είδε το οφσάιντ, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Λάθη γίνονται και δυστυχώς σημαντικά τα οποία κρίνουν το αποτέλεσμα".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: "Είδα έναν καλύτερο και σφιχτό ΠΑΟΚ που κυκλοφόρησε την μπάλα και είχε πλάνο στο γήπεδο. Έπαιξε με μια ομάδα που είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και πρώτη στην Πορτογαλία. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε και δεν έπρεπε να δεχτεί γκολ. Τώρα θα πάει στην Πορτογαλία για να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορεί. Αυτό το γκολ σίγουρα αλλάζει πολύ τις ισορροπίες. Η ομάδα έχει δείξει πως είναι καλή σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και ελπίζω να τα καταφέρει".

Για τα λάθη των διαιτητών: "Γίνονται λάθη και στην Γερμανία. Αυτά συμβαίνουν παντού, όπως για παράδειγμα στο γκολ του Κίσλινγκ στο δικό μας παιχνίδι. Στο εξωτερικό μπορεί να ασχοληθούν με το λάθος του διαιτητή μια μέρα και πιθανότατα θα το αποδεχτεί το λάθος του και ο ίδιος ο διαιτητής. Επιπλέον, στην Γερμανία κάνουν δηλώσεις και οι διαιτητές, κάτι που δεν το βλέπουμε στην Ελλάδα".

Για τους παίκτες που ξεχώρισαν: "Για εμένα όλοι ήταν καλοί. Αν θέλω να πω, πως κάποιος ήταν ένα κλικ πιο πάνω από τους άλλους, ήταν ο Μαντούρο που έκοψε πολλές μπάλες και γενικότερα στάθηκε πολύ καλά στο κέντρο".

Για την κριτική που έχει ασκηθεί στον Μαντούρο: "Όταν έρχεται ένας νέος ποδοσφαιριστής με μεταγραφή είναι δύσκολο να προσαρμοστεί. Ο κόσμος περίμενε να δει από τον Μαντούρο κάτι εκπληκτικό στο γήπεδο. Αυτό φυσικά είναι λάθος, γιατί όπως είχε πει και ο ίδιος ήρθε ανέτοιμος. Πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ στο μέλλον, καθώς σιγά-σιγά προσαρμόζεται".

Για την εμφάνιση του Ινσαουράλδε: "Ήταν σωστός, δυνατός στις μονομαχίες, τον αισθανόταν ο επιθετικός και δεν πιστεύω πως χρειάζεται κάτι παραπάνω να έχει ένα καθαρό στόπερ. Αν ξέρει και μπάλα ακόμα καλύτερα, αλλά στο αμυντικό κομμάτι δεν του λείπει κάτι. Σ’ αυτή την θέση είναι και ο Βίτορ που για εμένα ήταν από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ μέχρι να τραυματιστεί".

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να προκριθεί: "Μια ομάδα πάντα μπορεί να ελπίζει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η Μπενφίκα μπορεί να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, το καλύτερο είναι να υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ και να είναι χαλαρή στη ρεβάνς. Αυτό που δεν ξέρω είναι το πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ. Χρειάζεται το γκολ, αλλά αν ανοιχτεί πολύ και δεχτεί ένα γκολ μπορεί να χαθεί από νωρίς το παιχνίδι. Ελπίδες, πάντως, υπάρχουν".

Για την εμπειρία του στη Γερμανία: "Έζησα έναν τελείως διαφορετικό ρυθμό, ήμουν 100% ανέτοιμος και καταλάβαινα γιατί δεν με χρησιμοποιούσε ο προπονητής. Στην συνέχεια, προπονήθηκα πολύ, προσπάθησα πολύ και μετά και την προετοιμασία που κάναμε μέσα στις γιορτές περιμένω από τον προπονητή να με βάλει και να μου δώσει ευκαιρίες. Βέβαια, αυτός είναι ο προπονητής και γνωρίζει καλύτερα. Είχα συζητήσει με την διοίκηση τον Ιανουάριο για να πάω δανεικός, δεν με άφησαν να φύγω, αυτό δείχνει πως με χρειάζονται. Είμαι 20 χρονών και ξέρω πως αν είσαι καλός δεν χάνεσαι και απαιτείται υπομονή. Θα δείξει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση".

Για τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος από το γερμανικό: "Είναι η νύχτα με την μέρα το γερμανικό πρωτάθλημα με το ελληνικό".

Για την συνέχεια του ΠΑΟΚ: "Το πρωτάθλημα έχει χαθεί εδώ και περίπου έναν μήνα για εμένα. Υπάρχει το κύπελλο που μπορεί να το κατακτήσει η ομάδα, παρότι παίζει με τον Ολυμπιακό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και δύσκολο. Δύσκολο είναι κι αυτό με την Μπενφίκα. Γενικά η ομάδα είναι σε δύσκολη θέση, σε όλους τους θεσμούς έχει να αντιμετωπίσει ισχυρούς αντιπάλους".

Σχετικά άρθρα