Μαυροκεφαλίδης: Πολύ σημαντικός ο κόσμος

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (20/2), με τον σέντερ των πρασίνων, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, να στέκεται στην μεγάλη ώθηση που έδωσε ο κόσμος στην ομάδα του, η οποία ήταν πολύ συγκεντρωμένη σε όλο το ματς.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαυροκεφαλίδη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:
-Ο Ολυμπιακός στάθηκε επάξια απέναντί σας, αλλά για ακόμα μία φορά ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε νικητής στις λεπτομέρειες. Πού οφείλεται αυτό;
"Στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ένα σουτ μετράει, μία άμυνα, ήμασταν και τυχεροί μπορώ να πω, αλλά έπαιξε σημασία πως ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς στην τακτική μας και νομίζω πως ήρθε δίκαια η νίκη για εμάς".

-Θα έλεγες πως έχετε πάρει τον αέρα στον Ολυμπιακό;
"Όχι, αυτό δεν μπορείς να το πεις. Παίξαμε τρία ματς στην έδρα μας και νικήσαμε. Σίγουρα μας δίνει μεγάλη δύναμη η έδρα μας, ο κόσμος. Αν έχουμε πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού ή όχι, αυτό θα φανεί στο τέλος".

-Πού κρίθηκε η νίκη, κατά την άποψή σου;
"Παίξαμε πολύ καλή άμυνα εκεί που νικούσαμε με δύο πόντους στο Λοτζέσκι, έκανε ένα κρεμασμένο σουτ… Είναι λεπτομέρειες, είναι και η τύχη… Είναι πολλά μαζί.

Το σημαντικό είναι πως ήμασταν συγκεντρωμένοι σε πολλά κομμάτια της τακτικής μας και αμυντικά και επιθετικά, αν και δεν πιάσαμε υψηλό σκορ κι εκεί κρίθηκε η νίκη".

-Ο Τζέιμς Γκιστ που έπαιζε καταλυτικό ρόλο στα πρόσφατα ντέρμπι «αιωνίων» χθες (20/02) κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, αφού προερχόταν βέβαια και από τραυματισμό.
"Ολα είναι θέμα ομαδικής δουλειάς. Τη μία φορά πρωταγωνιστής είναι ο Γκιστ, χθες (20/2) ας πούμε ήταν ο Λάσμε. Ηταν εκπληκτικός σε άμυνα κι επίθεση. Κάθε φορά είναι άλλος. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα".

-Πόσο ώθηση σας έδωσε ο κόσμος σας, κάθε φορά που ο Ολυμπιακός προσπερνούσε;
"Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Νομίζω ήταν πολύ σημαντικός ώστε να πάρουμε τη νίκη. Αυτό πιστεύω πως θα συμβαίνει πάντα στην έδρα μας, γιατί όταν γεμίζει το γήπεδο μας δίνει δύναμη".

-Υστερα από τρεις διαδοχικές ήττες στην Ευρώπη επιστρέψατε στα θετικά αποτελέσματα. Πόσο σημαντική νίκη ήταν αυτή στην προσπάθεια κατάληψης της 2ης θέσης του 5ου ομίλου;
"Η νίκη ήταν μονόδρομος. Αν χάναμε σήμερα (χθες, 20/2)… Δεν θέλω να πω τι θα γινόταν, γιατί βέβαια ακολουθούν πολλά ματς, αλλά αν χάναμε θα ήμασταν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και μετά δύσκολα θα μπορούσαμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα.

Τέλος καλό, όλα καλά. Κερδίσαμε έναν πολύ σημαντικό αντίπαλο και για την πρόκριση και για τη 2η θέση (ακόμα παίζεται, βέβαια).

Μπορώ να πω πως μονόδρομος είναι τώρα και η νίκη με την Αρμάνι, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για κατάληψη της 2ης θέσης και πλεονέκτημα στα πλέι οφ".

-Πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι;
"Δεν χωρούν προβλέψεις. Απλώς εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που θα μας ζητήσει το τεχνικό επιτελείο ώστε να πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα, η Αρμάνι είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα της.

Παίζει πολύ καλό μπάσκετ, επιθετική άμυνα και πρέπει να χτυπήσουμε τα αδύναμα σημεία της κι εμείς να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας".

Σχετικά άρθρα