Γκέλαρε πριν το ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός στο καλό του πρώτο μισάωρο, πέτυχε μόνο ένα γκολ με τον Πράνιτς, χάνοντας ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα και ο Εργοτέλης τον τιμώρησε στο 47′, με τον Μπαντιμπαγκά να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία της πράσινης άμυνας. Ο Πέτριτς που μπήκε στο 66′, έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως το Τριφύλλι δεν κατάφερε να αποφύγει την γκέλα (1-1) μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Πράσινες διαμαρτυρίες στο φινάλε στον Δελφάκη.

O Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-1-3-2. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Ρισβάνη, Σίλντεφελντ και Νάνο από δεξιά προς τ’ αριστερά στην άμυνα, "κόφτης" ο Λαγός, δεξιά ο Ζέκα, αριστερά ο Πράνιτς, δημιουργικός χαφ ο Ατζαγκούν και επιθετικό δίδυμο οι Καρέλης-Μπεργκ.

Απ’ την άλλη πλευρά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Εργοτέλη σε διάταξη 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Στοΐκοβιτς, αριστερό μπακ ο Πίτσος, δεξί ο Τζανακάκης, οι Μεχία και Αντελέγιε στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή χαφ Καρντόσο και Ιμπραΐμ, με τον Χαντί ελεύθερο, δεξιά στα άκρα ο Μπαντιμπαγκά, αριστερά ο Κούμπικ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μονανκέλο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους πράσινους να ζητάνε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντελέγιε πάνω στον Καρέλη στο 5ο λεπτό, αλλά ο Δελφάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι…

Ο Πράνιτς ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και επιχείρησε 2 σουτ στο 9′ και στο 11′, που ωστόσο δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ της κρητικής ομάδας. Η καλή φάση ήρθε στο 15′, με τον Μπεργκ να βρίσκεται απέναντι από τον Στοΐκοβιτς από κεφαλιά πάσα του Ζέκα, αλλά το σουτ του Σουηδού φεύγει πάνω από τα δοκάρια άουτ!

Η απάντηση στην ευκαιρία του Μπεργκ, ήρθε δύο λεπτά αργότερα για τον Εργοτέλη. Ο Μονακέλο έπιασε ανάποδο ψαλίδι, με τον Καπίνο να διώχνει με υπερένταση στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ!

Ενα λεπτό πριν την συμπλήρωση του 20λέπτου, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό τέρμα του Πράνιτς. Ο Κροάτης από θέση αριστερού εξτρέμ έπιασε το σουτ στην απέναντι γωνία της εστίας του Στοΐκοβιτς, που φέρει ευθύνη, πάντως στο γκολ για το 1-0 των πρασίνων…

Κοντά στο 2-0 έφτασε το Τριφύλλι στο 25ο λεπτό, με τον Μπεργκ να αποφεύγει τρεις αντιπάλους, να κάνει και το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Στοΐκοβιτς, ο Σουηδός πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά για να διώξει ο Αντελέγιε με κεφαλιά!

Οι πράσινοι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 1-0 για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως με την έναρξη του β’ μέρους αιφνιδιάστηκαν από τους Κρητικούς που έφεραν το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα, στο 47′, ο Τζανακάκης έβγαλε τη σέντρα, οι αμυντικοί του Τριφυλλιού δεν απομάκρυναν και ο Μπαντιμπαγκά από κοντά με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, πανηγυρίζοντας έξαλλα…

Ο Αναστασίου στο 58′ πέρασε τον Αμπέιντ αντί του Λαγού και λίγο αργότερα (66′) τον Πέτριτς αντί του Καρέλη, κάνοντας πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό, που έψαχνε το γκολ που θα τον έβαζε εκ νέου μπροστά στο σκορ.

Ο Κροάτης επιθετικός έδωσε ώθηση στους πράσινους και τον ένιωσε η άμυνα του Εργοτέλη. Στο 71′ από πάσα του Μπεργκ, απέφυγε τον Πίτσο και σούταρε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα από σέντρα του Αμπέιντ, έπιασε την κεφαλιά για να βγάλει με δυσκολία στο "Γ" ο Στοΐκοβιτς!

Ο Εργοτέλης φάνηκε επιθετικά μετά από ώρα, στο 76′, με τον Χαντί να κάνει ωραίο σουτ και τον Καπίνο να πετάγεται στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει σε κόρνερ.

Ο Αναστασίου έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 80′, βάζοντας τον Κλωναρίδη αντί του Ρισβάνη παίζοντας φουλ επίθεση (3-4-3) για το γκολ της νίκης. Παρόλα αυτά, οι πράσινοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν μέχρι το φινάλε κι έτσι το 1-1 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα στην Λεωφόρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης (81′ Κλωναρίδης), Νάνο, Λαγός (58′ Αμπέιντ), Ζέκα, Ατζαγκούν, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης (66′ Πέτριτς).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Αντελέγε, Μεχία, Πίτσος, Ιμπραΐμ, Καρντόσο, Μπαντιμπανγκά (89′ Ρέντζας), Χαντί, Κούμπικ (78′ Μπουχαλάκης), Μονακέλο (94′ Γιοβάνοβιτς).

Σχετικά άρθρα