Η καταδίκη του Αρη στα Περιβόλια

Με γκολ των Τόρες και Φαΐσκα ο Πλατανιάς κέρδισε σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με 2-1 τον Αρη στα Περιβόλια για την 26η αγωνιστική της Super LeagueΣτα Περιβόλια υπογράφτηκε η καταδίκη του Αρη. Ο Πλατανιάς προηγήθηκε με τον Τόρες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μανιάς με εκπληκτικό γκολ στο 68′ ισοφάρισε και στο 78′ σημειώθηκε η φάση, που διέλυσε τους κίτρινους. Ο Φαΐσκα με αμφισβητούμενο γκολ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, αλλά οι θεσσαλονικείς θεωρώντας πως ο Διούδης πρόλαβε να αποκρούσει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή (φαίνεται να προλαβαίνει, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο) επιτέθηκαν στον βοηθό Γουργιώτη, που κατακύρωσε το τέρμα. Ο Μάνταλος διέκοψε το ματς -αφού χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ- και στη συνέχεια απέβαλλε Μπακασέτα, Μπουγαΐδη και όλους τους ανθρώπους του πάγκου, εκτός του Παπαδόπουλου και του γιατρού. Ο πρόεδρος του Αρη, Λάμπρος Σκόρδας θέλησε να πάρει την ομάδα και να φύγει, αλλά μετά από επιμονή του Παπαδόπουλου το ματς συνεχίστηκε. Τελικά η ομάδα του Αναστασιάδη πήρε ένα πολύτιμο τρίπονο και έπιασε τον Απόλλωνα στους 25 βαθμούς, ενώ ο Αρης έμεινε στους 18 βαθμούς, 5 πίσω από τη Βέροια, που κέρδισε και 7 από Πλατανιά-Απόλλωνα.

Σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, ο Πλατανιάς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και να περάσει τη θηλιά στο λαιμό του Αρη. Οι κρητικοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι κίτρινοι έκλειναν σωστά και ο Διούδης παρέμενε απλός θεατής του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 37′ με τον Βλαχοδήμο να σουτάρει πολλά μέτρα άουτ.

Οι κίτρινοι από την πλευρά τους είχαν ένα εξαιρετικό Τσιάρα, που έκανε τα πάντα στο κέντρο ακόμα και ως τραυματίας, και έψαχναν τις αντεπιθέσεις. Οι επιστροφές του Πλατανιά όμως ήταν καλές και η μοναδική φορά, που ο Αρης εμφανίστηκε απειλητικός ήταν στο 14′ με διαγώνιο σουτ του Τάτου. Η ομάδα του Αναστασιάδη ωστόσο ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή ευκαιρία. Ο Μπέλιτς σέντραρε, ο Μπουγαΐδης έχασε τον Τόρες και ο ισπανός με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Διούδη, βάζοντας τις βάσεις για μία σπουδαία νίκη.

Ο Τσιάρας δεν κατάφερε να συνεχίσει στο β’ μέρος και ο Παπαδόπουλος αποφάσισε να ρισκάρει αντικαθιστώντας τον με τον Αγκάνθο ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Αρης ωστόσο δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και ο Πλατανιάς ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, ενώ απείλησε τόσο στο 57′ με σουτ του Τόρες, όσο και στο 63′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη. Ο Αρης όμως, όπως στο α’ μέρος ο Πλατανιάς, σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία και άλλαξε τις ισορροπίες.

Ο Τάτος βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Μανιά στην περιοχή και αυτός με εκπληκτικό διαγώνιο μονοκόμματο ισοφάρισε στο 68′. Η φάση όμως που θα συζητηθεί πολύ σημειώθηκε στο 77′ όταν ο Φαΐσκα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Πλατανιά. Ο Διούδης απόκρουσε, αλλά ο βοηθός έδειξε σέντρα, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αρη. Απαντες έπεσαν πάνω στο βοηθό του Μάνταλου και χρειάστηκε η επέμβαση του ΜΑΤ για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το ριπλέι πάντως δεν έδειξε ξεκάθαρα αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή.

Φάνηκε να αποκρούει πάνω στη γραμμή ο Διούδης, αλλά κατηγορηματικοί δεν μπορούμε να είμαστε. Το "πέσιμο" πάντως στον βοηθό στοίχισε την αποβολή των Μπουγαΐδη-Μπακασέτα, αλλά και όλων των ανθρώπων στον πάγκο του Αρη εκτός του Παπαδόπουλου και του γιατρού. Στη συνέχεια και ενώ μεσολάβησε και διακοπή ο Σκόρδας κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει την ομάδα και να φύγει, αλλά ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε. Το ματς τελικά ολοκληρώθηκε, ο Πλατανιάς πήρε μεγάλη νίκη και ο Αρης πλέον βρίσκεται με το ένα πόδι στη football league.

Σχετικά άρθρα