Ψωμί βρώμης με μπανάνα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Περίπου 3 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης (αλεσμένες νιφάδες βρώμης) </span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 πολύ ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, συν 1 κουταλιά της σούπας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα 2/3 φλιτζάνι vegan κομματάκια σοκολάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας επιπλέον αλεύρι βρώμης (αλεσμένες νιφάδες βρώμης)</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 18 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 25 x 14 εκ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις χτυπάτε για 2 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σκόνη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μετρήστε μόλις 2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης και τοποθετήστε τα σε ένα μέτριο μπολ . Χτυπάμε το μπέικιν , τη σόδα, το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τον πουρέ μπανάνας , 1/3 φλιτζανιού ακατέργαστη ζάχαρη , το εκχύλισμα βανίλιας , και το λάδι για 1-2 λεπτά έως ότου γίνει ένα ομαλό μείγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τα τσιπς σοκολάτας και ανακατεύουμε μια – δυο φορές.  Πασπαλίζετε τη φόρμα με λίγο αλεύρι βρώμης και λίγη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα , ψήστε για 35-40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά, αφαιρέστε από τη φόρμα και κόβετε σε λεπτές φέτες.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα