Πεσέιρο: Δίνω 20% πιθανότητες στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση

Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, της Μπράγκα και νυν της Αραβικής, Αλ Γουάντα, Ζοσέ Πεσέιρο μίλησε για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με την Μπενφίκα και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει μόνο 20% πιθανότητες να πάρει την πρόκριση.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ζοσέ Πεσέιρο στον Arena Fm:

Για το ποδόσφαιρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα:
“Τα τελευταία 5-10 χρόνια αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  Γίνονται επενδύσεις, έρχονται πολλοί γνωστοί  παίκτες από Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, αλλά και προπονητές, όπως ο Κίκε Φλόρες, ο Ζένκα, ο Κούπερ και άλλοι. Εδώ είναι και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η εθνική τους ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη κατάταξη που ήταν ποτέ στη ΦΙΦΑ”.
Για το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα:
“Είδα το πρώτο παιχνίδι τηλεοπτικά. Η Μπενφίκα είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Έχει αγοράσει φανταστικούς παίκτες  με τον νέο πρόεδρο και έχει πέντε χρόνια τον ίδιο προπονητή. Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε το παιχνίδι, το  γκολ ήταν οφσάιντ όμως η Μπενφίκα είναι πολύ καλύτερη ομάδα.  Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμμεσα στις δυο ομάδες. Είναι μεγάλο φαβορί για την πρόκριση η Μπενφίκα.  Στο ποδόσφαιρο βέβαια όλα μπορούν να γίνουν”.
Για την πορεία του από την Ελλάδα:
“Μου άρεσε η πορεία μου στην Ελλάδα και απόλαυσα την θηετία μου  στα ελληνικά γήπεδα και στον Παναθηναϊκό. Βέβαια δεν μπόρεσα να πάρω το πρωτάθλημα, αφού  το παίρνει  μόνο ο Ολυμπιακός.  Η Ελλάδα όπως και η Πορτογαλία έχουν οικονομικά προβλήματα, που επηρέαουν και το ποδόσφαιρο. Έχω την Ελλάδα στην καρδιά μου και ας μας πήρε το ευρωπαϊκό στην έδρα μας. Πέρασα πολύ καλά εκεί. Ο Ολυμπιακός και φέτος είανι η καλύτερη ομάδα γιατί έχει και το μεγαλύτερο μπάτζετ, ο  Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα και δεν είναι καλό για την ανταγωνιστκότητα του πρωταθλήματος”.
Για την διαιτησία στην Ελλάδα:
“Δεν είμαι σίγουρος για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κακές διαιτησίες, αλλού λιγότερες και αλλού περισσότερς.  Το ποδόσφαιρο στηρίζεται στους κανονισμούς. Πολλές φορές δεν ευθύνονται οι διαιτητές, αλλά το σύστμα και αυτοί που προσπαθούν να τους επηρεάσουν. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν και στην Πορτογαλία και θα πρέπει να λυθούν για να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά. Στην Ελλάδα ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο. Το είδαμε και στη Τούμπα, που ήταν γεμάτη με την Μπενφίκα.  Δεν είναι καλό ο κόσμος που αγαπάει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα να μην έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Αυτό τον απωθεί να πάει στο γήπεδο και εμποδίζει το άθλημα στην χώρα να προοδεύσει”.
Για την ρεβάνς στη Λισαβόνα:
“Θα είναι πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ.  Η Μπενφίκα είναι πολύ καλύτερη ομάδα, έπαιξε με έξι αναπληρωματικούς στη Τούμπα και κέρδισε. Έχει πολύ καλή οργάνωση και ποιότητα ως ομάδα.  Επαναλαμβάνω, όμως, όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να κάνει μια ομάδα 20 ευκαιρίες και να σκοράρει η άλλη με μια ευκαιρία σε όλο το ματς. Δίνω 80% πιθανότητες στην Μπενφίκα και 20% στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση.  Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει στην αντεπίθεση και ήταν δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο παίκτη του από το πρώτο ματς. Αν πρέπει να μιλήσω για κάποιους είναι ο Νίνης και ο Σαλπιγγίδης τους οποίους είχα και στο ν Παναθηναϊκό”.

Σχετικά άρθρα