Στιβαχτής: Αφιερωμένο στον Παναθηναϊκό

O Κώστας Στιβαχτής αφιέρωσε τον τίτλο του MVP της 17ης αγωνιστικής στους συμπαίκτες και στην ομάδα του Παναθηναϊκού για "τη δύναμη που βγάζουν στο γήπεδο τις τελευταίες έξι αγωνιστικές", όπως είπε."Η ομάδα του Παναθηναϊκού κέρδισε αυτή την διάκριση και όχι προσωπικά εγώ. Ανήκει στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και σε όλο το επιτελείο του ΤΑΑ, στους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές που έδωσαν μεγάλη μάχη για να ετοιμάσουν τους παίκτες μετά από δύσκολη εβδομάδα τραυματισμών και ιώσεων", ήταν τα λόγια του Στιβαχτή, ο οποίος συνέχισε…

Με τη Λαμία που κρίθηκε η νίκη του Παναθηναϊκού;
"Ημασταν αποτελεσματικοί στα τελειώματα των σετ με αποκορύφωμα το 2ο σετ όπου παρότι χάσαμε το προβάδισμα με 24-22, βρεθήκαμε πίσω με 25-24 και 26-25 αλλά είχαμε υπομονή και πήραμε το σετ. Η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό είναι το βασικό μας συστατικό και αυτό έλλειπε στον Α΄γύρο".

Τι άλλαξε από τον Α΄ γύρο που η ομάδα έκανε 11 σερί νίκες;
"Στον Α΄ γύρο φοβόμασταν να πάρουμε τα σετ που φτάναμε στον πόντο και αξίζαμε να πάρουμε. Τώρα έχουν αλλάξει πολλά. Μπορούμε να νικήσουμε ακόμα και τα σετ που είμαστε πίσω στο σκορ".

Τι άλλαξε ο Γιάννης Καλμαζίδης;
"Πολλές μικρές λεπτομέρειες αλλά κυρίως την ψυχολογία της ομάδας. Μας έκανε να μην φοβόμαστε το λάθος. Τονώθηκε η ψυχολογία και αντιμετωπίζουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά".

Τι μπορεί να βελτιωθεί ακόμα στην ομάδα;
"Πολλά μπορούν να βελτιωθούν. Το σερβίς, η επίθεση και η υποδοχή. Μία μικρή βελτίωση σε όλα αυτά θα ανεβάσει και τους υπόλοιπους τομείς και κατά συνέπεια θα ανεβάσει τα ποσοστά όλης της ομάδας".

Πώς αισθάνεστε μετά από έξι συνεχόμενες νίκες;
"Κανείς δεν αισθάνεται ωραία. Κανείς δεν εφησυχάζει. Δεν λένε τίποτα οι έξι σερί νίκες. Η ομάδα ακόμα δεν έχει σωθεί και κανείς στην ομάδα δεν έχει ξεχάσει πως κάναμε 11 σερί ήττες στον Α΄ γύρο. Δεν μπορούμε να σβήσουμε αυτή την άσχημη επίδοση αλλά μέχρι το τέλος θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα".

Σας περνάει από το μυαλό η 8αδα;
"Προσωπικά δεν σκέφτομαι την 8αδα. Δεν σκέφτομαι τη θέση που είμαστε αλλά το πώς θα παρουσιαστούμε έτοιμοι σε κάθε αγώνα. Κάθε ματς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά με όλες μας τις δυνάμεις. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο".

Έρχεται ο αγώνας με τον Φοίνικα στη Σύρο. Μπορείτε να κάνετε το 7-0;
"Έρχεται ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σωστό βόλεϊ σε κάθε πόντο. Στόχος μας είναι να μαχόμαστε. Αν αξίζει να νικήσουμε θα νικήσουμε. Αν ο Φοίνικας αποδείξει στο γήπεδο πως είναι καλύτερος ας νικήσει".

Σχετικά άρθρα