Υφαντής: Ψυχαναγκαστική η σχέση του Κούγια με την δημοσιότητα

Μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ, που χαρακτηρίζει θεατρίνο τον Αλέξη Κούγια, έρχεται η σειρά του αναπληρωτή Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας, Χρήστου Υφαντή, να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής, με αφορμή τις καταγγελίες του στην εκπομπή "Δίκη στον ΣΚΑΪ".Αναλυτικά:
 
"Σε απάντηση του τηλεοπτικού παραληρήματος που έλαβε χώρα στην εκπομπή «Η Δίκη στο Σκάϊ» τη Δευτέρα 24.02.2014, επιθυμώ να δηλώσω τα παρακάτω:

α. Όντως το πολιτισμικό, πολιτικό, μορφωτικό και ηθικό μου επίπεδο είναι απολύτως διαφορετικά από τα αντίστοιχα του κ. Κούγια. Η διαφορετικότητα αυτή είναι που με γλίτωσε από τις κάθε είδους συναναστροφές με ανθρώπους με μυαλό θολωμένο, ψυχωσικές συμπεριφορές, μονομανίες με το ύψος και ψυχαναγκαστική σχέση με την δημοσιότητα. Τώρα καταλαβαίνω πόσο μεγάλη σημασία έχει, τελικά, να είσαι… φυσιολογικός άνθρωπος.

β. Δεν έχω βάλει κανένα Κούγια μάρτυρα υπεράσπισης μου ενώπιον εισαγγελέα ή ανακριτή για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είμαι πουθενά κατηγορούμενος για οτιδήποτε από όσα «καταγγέλονται» για διαιτητές, βοηθούς διαιτητές, παρατηρητές διαιτησίας, μέλη της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. και άλλους μετέχοντες στην ποδοσφαιρική δραστηριότητα, ώστε να χρειαστεί να ορίσω μάρτυρες υπεράσπισης. Εννοείται, βεβαίως, πως ο τελευταίος στον οποίο θα προσέφευγα για να με σώσει, αν ποτέ συνέβαινε κάτι ανάλογο, θα ήταν ένας Κούγιας.

γ. Δεν είμαι μέρος του αστικού μύθου για μια, δήθεν, συνάντηση ανθρώπων της Ε.Π.Ο. στο «Χίλτον» με τον κ. Μαρινάκη, επειδή απλούστατα δεν πήρα ποτέ μέρος σε καμία ανάλογη συνάντηση και δεν γνωρίζω επίσημα πότε και αν ποτέ υπήρξε μια ανάλογη συνάντηση. Δεν πήρα ποτέ μέρος σε καμία αλλαγή διοίκησης, ούτε με ενδιέφερε κάτι ανάλογο. Τον κ. Μαρινάκη έχω δει στη ζωή μου όσες φορές μετείχε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. με την ιδιότητα του Προέδρου της Super League. Πριν και μετά από αυτές ούτε τον έχω δει, ούτε έχω μιλήσει μαζί του για οποιοδήποτε θέμα μέχρι και σήμερα.

δ. Δεν είχα καμία σχέση με κάθε είδους ενημερότητες και με δελτία μέχρι το καλοκαίρι του 2011 που ανέλαβα τη διοικητική ευθύνη του τμήματος Δελτίων. Οι κάθε είδους ενημερότητες και βεβαιώσεις των μετεγγραφικών περιόδων από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι και σήμερα είναι, ήδη, στη διάθεση των εισαγγελέων κ.κ. Λακαφώση και Κορέα.

ε. Εκτιμώ αφάνταστα το ήθος και το κύρος όλων των ανθρώπων της Ε.Π.Ο. με τους οποίους συνεργάζομαι και ιδιαίτερα αυτών που «καταγγέλονται» από τον κ. Κούγια. Ξέρω τις καθημερινές τους προσπάθειες για την ισότιμη προς κάθε κατεύθυνση εφαρμογή των κανονισμών και είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι μαζί τους στο πλαίσιο, αποκλειστικά, των αρμοδιοτήτων μου. 

στ. Παρακαλώ θερμά οποιονδήποτε, με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν μετείχε ή μετέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο να δηλώσει, αναφέρει, καταθέσει, δημοσιοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο αν εγώ του ζήτησα ή απαίτησα ή επεδίωξα οποιαδήποτε στιγμή να προσποριστώ έστω μια δραχμή ή ένα ευρώ ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό όφελος για να προβώ σε μια μη νόμιμη ενέργεια σε όλους τους τομείς και τις θέσεις που κατείχα και κατέχω στην Ε.Π.Ο. Εννοείται πως ο πρώτος, που παρακαλώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, αν όντως έχει συμβεί το παραμικρό, είναι ο κ. Αρβανιτίδης, ως Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Βέροια.

ζ. Στην πρώτη ανάλογη δήλωση ή κατάθεση θα παραιτηθώ αμέσως από οποιαδήποτε θέση και διοικητική ευθύνη στην Ομοσπονδία και εννοείται πως ο ίδιος θα θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης, καθώς δεν διανοούμαι ότι μπορεί μια ανάλογη κατηγορία να μείνει χωρίς να ερευνηθεί».

Σχετικά άρθρα