Δε συγκεντρώνεται και παίρνει κακούς βαθμούς στο σχολείο... Γιατί;  thumbnail

Είναι προφανές ότι αγαπάτε και θέλετε το καλό για το παιδί σας. Όμως κάποιες φορές οι ανησυχίες των γονιών καθρεφτίζονται στα παιδιά με τη δική τους ερμηνεία: Εσείς ανησυχείτε που ο γιος σας δε συγκεντρώνεται κι ο γιος σας είναι πιθανό να μη συγκεντρώνεται επειδή ανησυχείτε θεωρώντας το ως έλλειψη εμπιστοσύνης. Άλλωστε η εμπιστοσύνη είναι η άλλη όψη της συγκέντρωσης.

Δε συγκεντρώνεται και παίρνει κακούς βαθμούς στο σχολείο… Γιατί;

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ…ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Το ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός. 


Δημήτρης Κατσαρός


Είναι προφανές ότι αγαπάτε και θέλετε το καλό για το παιδί σας. Όμως κάποιες φορές οι ανησυχίες των γονιών καθρεφτίζονται στα παιδιά με τη δική τους ερμηνεία: Εσείς ανησυχείτε που ο γιος σας δε συγκεντρώνεται κι ο γιος σας είναι πιθανό να μη συγκεντρώνεται επειδή ανησυχείτε θεωρώντας το ως έλλειψη εμπιστοσύνης. Άλλωστε η εμπιστοσύνη είναι η άλλη όψη της συγκέντρωσης. Στα μαθήματα τυμπάνων ο δάσκαλος λέει "κράτα τη μπαγκέτα σαν ένα σπουργίτι: Αρκετά σφιχτά για να μη σου φύγει αλλά όχι τόσο ώστε να μη μπορεί να κινείται". Η προστασία και η αγκαλιά είναι προστατευτική όσο δεν κάνει το παιδί να νιώθει ασφυκτικά. Ενισχύστε θετικά το παιδί σας επιβραβεύοντας τις προσπάθειές του τις οποίες φαίνεται πως αναγνωρίζετε. Αναδείξτε τις με περισσότερη έμφαση και σιγουριά. Άλλωστε η εφηβεία είναι μια περίοδος στην οποία τα παιδιά αλλάζουν κι αυτό μπορεί να είναι άλλος ένας λόγος που ο γιος σας έχει χάσει κάπως τη συγκέντρωσή του.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X