Έντονοι πόνοι στους μυς, κόπωση, διαταραχές ύπνου. Τι μπορεί να κρύβουν; thumbnail

Τον τελευταίο καιρό έχω έντονους πόνους στους μυς αλλά και διαταραχές στον ύπνο. Μου είπαν ότι μπορεί να έχω ινομυαλγία. Παρακαλώ πείτε μου τι είναι και τι πρέπει να κάνω.

Έντονοι πόνοι στους μυς, κόπωση, διαταραχές ύπνου. Τι μπορεί να κρύβουν;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Τον τελευταίο καιρό έχω έντονους πόνους στους μυς αλλά και διαταραχές στον ύπνο. Μου είπαν ότι μπορεί να έχω ινομυαλγία. Παρακαλώ πείτε μου τι είναι και τι πρέπει να κάνω.


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο πόνος στους μυς, τους τένοντες και τους συνδέσμους, το αίσθημα κόπωσης και η διαταραχή του ύπνου αποτελούν τα κυριότερα συμπτώματα της ινομυαλγίας, η οποία πλήττει τέσσερις  φορές περισ­σότερο τις γυναίκες απ' ό,τι τους άντρες. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η ενόχλη­ση μπορεί είτε να είναι εντονότερη νω- ρίς το πρωί είτε να χειροτερεύει καθώς προχωρά η μέρα και μπορεί να αφορά ένα μέρος του σώματος ή διάφορες περιοχές, όπως τα άκρα, τον αυχένα ή την πλάτη.Η θεραπεία
Στην αγορά κυκλοφορούν φάρμακα που κυκλοφορούν που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πόνου. Ο γιατρός σας λοιπόν μπορεί να σας προτείνει κάποια φαρμακευτική αγωγή για να βοηθηθείτε.

Μέτρα που ανακουφίζουν τον πόνο
• Σύμφωνα με έρευνες, η αερόβια άσκηση βελτιώ­νει τη φυσική κατάσταση και μειώνει τον πόνο και την κόπωση.
• Το κολύμπι είναι επίσης μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης για την ινομυαλγία.
• Θεραπείες όπως το μασάζ, ο βελονισμός, η φυ­σιοθεραπεία και ο χειρισμός από ένα χειροπρακτικό ή οστεοπαθητικό ειδικό μπορούν να καταπραΰνουν τον πόνο. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X