Ηρθε άσος τα έβαλαν Τσόρι και Κάμπελ! (vid.)

Οχι μόνο δεν ήρθε "Χ" με σκόρερ τον Φαν Πέρσι, που τραγουδάει στη γνωστή διαφήμιση εταιρίας στοιχήματος ο ΛΕ-ΠΑ, αλλά ένας μεγάλος και καθαρός "άσος" με γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες και Τζόελ Κάμπελ, οι οποίοι θα πρέπει να ετοιμάζονται να δουν το όνομά τους να πρωταγωνιστεί στο επόμενο τηλεοπτικό σποτ… Πέρα από την πλάκα όμως, ο Ολυμπιακός πέτυχε ίσως την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του νίκη, κερδίζοντας με 2-0 στο Καραϊσκάκη την τραγική φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση αυτό που κατάφερε η ομάδα του Πειραιά, και βάζει πλώρη για τους "8" του Champions League! Χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκαν Ολυμπιακός και Μάντσεστερ στο τερέν του Καραϊσκάκη, καθώς Μίτσελ και Μόγες κατέβασαν τις δύο ομάδες με τις αναμενόμενες συνθέσεις.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο, και Χολέμπας στην άμυνα, τους Μανιάτη, Εντινγκά αμυντικά χαφ, τριπλέτα τους Κάμπελ (δεξιά), Ντομίνγκεζ (10άρι), Πέρες (αριστερά) και στην κορυφή τον Ολαϊτάν.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι κόκκινοι διάβολοι στον αγώνα. Ο Ντε Χέα ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τους Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά στην άμυνα, τους Κλέβερλι, Κάρικ αμυντικά χαφ, τους Βαλέντσια, Ρούνει, Γιανγκ τριπλέτα πίσω από τον Φαν Πέρσι, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 8ο λεπτό είχε καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντομίνγκεζ Ντομίνγκεζ μπήκε στην περιοχή, αντί να πασάρει στον Μανιάτη επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Βίντιτς με τάκλιν κατάφερε να κόψει σωτήρια για την Μάντσεστερ!

Η "απάντηση" των Αγγλων ήρθε στο 17′, όταν ο Κλέβερλι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από την εστία του Ρομπέρτο. Γενικότερα, όμως η Μάντσεστερ ήταν ακίνδυνη επιθετικά στο πρώτο μέρος, αν και έχει πατήσει περισσότερες φορές περιοχή, λόγω των στημένων φάσεων…

Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ, έστω και από… καραμπόλα στο 38ο λεπτό. Ο Μανιάτης έκανε ένα άψυχο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο τακουνάκι του Ντομίνγκεζ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Ντε Χέα, που αιφνιδιάστηκε, αφού είχε αρχίσει να πέφτει από την άλλη πλευρά…

Λίγη σημασία βέβαια είχε αυτό, με τους ερυθρόλευκους να γλιτώνουν το… αυτογκόλ στο 40′ από κεφαλιά προς τα πίσω του Μανωλά, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο, ο οποίος είχε κάνει έξοδο, με την ομάδα του Πειραιά να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 54′ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Κάμπελ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κάρικ και με σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στη δεξιά γωνία του Ντε Χέα, που έκανε μεν προσπάθεια να αποκρούσει, αλλά δεν τα κατάφερε και το 2-0 ήταν γεγονός!

Λίγο έλειψε να πετύχει και το 3-0 ο Ολυμπιακός στο 67ο λεπτό, όταν ο Ολαϊτάν από τη γραμμή της περιοχής, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι άουτ!

Η μεγάλη φάση για τη Γιουνάιτεντ ήρθε στο 82′, όταν ο Σμόλινγκ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φαν Πέρσι απέφυγε τον Μαρκάνο και σούταρε, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο…

Ο Ολυμπιακός κράτησε το υπέρ του 2-0 και πάει με ένα σημαντικό προβάδισμα στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ έχοντας πλέον μεγάλες ελπίδες για πρόκριση στους 8 του Champions League.
Ολυμπιακός (4-2-3-1): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67′ Φουστέρ), Ντομίνγκες, Πέρες (86′ Βαλντές), Ολαϊτάν.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (60′ Καγκάβα), Βαλένσια (60′ Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ, Γιανγκ, Φαν Πέρσι.

Σχετικά άρθρα