Διαιτητικά τρουφάκια με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά:</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ξερά φρούτα πχ. Δαμάσκηνα ή σταφίδες ή blue Berries ή Grand Berries ή χουρμάδες ή δαμάσκηνα ή μίγμα αυτών κομμένα στο μούλτι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς και προαιρετικά επιπλέον 2 κουταλιές κουκουνάρι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι τριμμένη βρώμη στο μούλτι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι κακάο σκόνη</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">30γρ. μαύρης σοκολάτας Wish χωρίς ζάχαρη</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας μέλι</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)</span></p>
<p> </p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση :</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή κάθε ένα ξεχωριστά στο multi), τα χτυπάμε περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή μάζα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει η ζύμη. Στην αρχή ίσως σου φανεί παράξενο πως θα δέσουν αυτά τα τριμμένα υλικά αλλά έχε εμπιστοσύνη. Μόλις αρχίσουμε να τα πλάθουμε θα δέσουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια λοιπόν τα πλάθουμε με το χέρι σε ότι σχήμα θέλουμε και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κακάο ή κανέλα και τα φυλάμε στο ψυγείο. Μια καλή ιδέα είναι να γεμίσουμε σφιχτά μια μικρή φόρμα ή ένα πήλινο ή πλαστικό κεσεδάκι από γιαούρτι και αφού το αφήσουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά έως ότου και το επόμενο πρωί ή όποτε χρειασθεί να το καταναλώσουμε και στη συνέχεια με ένα καλό μαχαίρι να το κόψουμε σε μικρές μπάρες ή κυβάκια. Πριν τα καταναλώσουμε τα βγάζουμε για 30 λεπτά από το ψυγείο. Το εξαιρετικό αυτό snack μπορεί από μόνο του να αποτελέσει ένα μικρό ενδιάμεσο γεύμα ή να αποτελέσει ένα ιδανικό πρωινό συνδυάζοντας το με μια μερίδα γαλακτοκομικών.</span></p>
<p> </p>
<p><span style="font-size: medium;">Η συνταγή είναι από το βιβλίο Σεφ στο παρά πέντε, των εκδόσεων Μεταίχμιο του διαιτολόγου διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα</span></p>

Σχετικά άρθρα