Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη

O Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κερδίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2-0 στο "φλεγόμενο" Καραϊσκάκη το βράδυ της Τρίτης (25/2) δεν του εξασφαλίζει την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να προσθέσει ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του.Ο Μίτσελ στα καλύτερά του
Ολα πήγαν πρίμα. Κατευθυνόμενος μαεστρικά από τον Μίτσελ, ο πιο ώριμος Ολυμπιακός των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη έκανε του χεριού του την Πρωταθλήτρια Αγγλίας και έχει να υπερηφανεύεται ότι τουλάχιστον μέχρι τις 19 Μαρτίου, το όνομά του θα βρίσκεται στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Μίτσελ δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του και αυτό είναι ένα συναίσθημα που στο ξημέρωμα της Τετάρτης (26/2) το συναντάς σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού. Δεν είναι λίγο η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στο Champions League να κερδίσει με αυτό τον εμφατικό τρόπο τον Ρούνεϊ (και την παρέα του) των 360.000 ευρώ την εβδομάδα. Και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω καίσαρι, ο Ισπανός τεχνικός πήρε το… σκαλπ του Μόγιες, συνθλίβοντας κάθε πλάνο απόδρασης από τον Πειραιά, που είχε στο μυαλό του ο Σκοτσέζος.

Ο πατέρας και οι "μπέμπηδες"…
Παραμονές του αγώνα με την Μάντσεστερ, η σύζυγος του Τσόρι Ντομίνγκες έφερε στον κόσμο τον τρίτο τους γιο. Μες στην τρελή χαρά και ευτυχία, ο Αργεντίνος μπαλαδόρος όμως δεν ήταν στοργικός με τους "μπέμπηδες". Παίζοντας σαν άλλος έφηβος, άφησε τα διαπιστευτήρια της αξίας τους σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Κράτησε τη μπαγκέτα και οδήγησε τους συμπαίκτες του σε έναν μεγάλο θρίαμβο. Δημιούργησε, έκοψε, έτρεξε, πίεσε, μοίρασε, σκόραρε… Με διαφορά ήταν ο MVP της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να σηκώσει ένα Καραϊσκάκη στο πόδι (standing ovation) τη στιγμή της αλλαγής του.

Και οι έντεκα ήταν υπέροχοι
Από ‘κει και πέρα, δεν θα βρει κάποιος παίκτη που υστέρησε στο παιχνίδι. Σε υψηλό επίπεδο κυμάνθηκε η απόδοση των Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας. Εμφάνιση – μεταγραφή έκανε ο Μανωλάς, κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες, χωρίς το παραμικρό λάθος. Αψεγάδιαστος ο Μαρκάνο. Ο Μανιάτης έτρωγε σίδερα στο κέντρο. Ο Εντινγκά θύμισε χαφ παγκόσμιας κλάσης. Ο Πέρεζ απέδειξε ότι πίστευε τη δήλωση του ότι "ζω για αυτά τα παιχνίδια". Μεγάλο παιχνίδι και γκολάρα από τον Κάμπελ, που πολλές φορές αρέσκεται να κάνει το κάτι παραπάνω. Για τον μαέστρο Τσόρι τα γράψαμε. Ο Ολαϊτάν είχε πρόβλημα με τα ψηλά κορμιά της άμυνας της Γιουνάιτεντ. Αλλά μιλάμε για ένα παιδί, το οποίο πέρυσι έπαιζε στη Βέροια και το βράδυ της Τρίτης (25/2) έκανε 11,3 χιλιόμετρα σε παιχνίδι Champions League με τη Γιουνάιτεντ…

Μη γίνει εφιάλτης το Θέατρο των Ονείρων
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλες νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη, αλλά ως μεμονωμένη βραδιά δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη. Είναι δικαίωμά του (και το αξίζει) να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας, αρκεί να μην πνιγεί από αυτό. Απομένει ακόμη ένα παιχνίδι, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο. Η πρόκριση δεν έχει κριθεί και αν στις 19 Μαρτίου οι ερυθρόλευκοι πάνε στο Ολντ Τράφορντ "μεθυσμένοι" από το 2-0 του πρώτου αγώνα, τότε θα το πληρώσουν. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά μεγάλη παραμένει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην Αγγλία δεν έχουν χάσει την πίστη τους ότι μπορεί να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και όλα τα βρετανικά δίκτυα επικαλούνται τις 11 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει η ελληνική ομάδα στο Νησί.

Σχετικά άρθρα