Οι εφοριακοί θα καθίσουν ξανά στα θρανία  thumbnail

Οι εφοριακοί θα καθίσουν ξανά στα θρανία


Το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να βάλει ζεστό χρήμα στα ταμεία… Οι συνεργάτες του κυρίου Στουρνάρα θέλουν πάση θυσία να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα προκειμένου να επιτευχθεί το περίφημο πλεόνασμα.. για αυτό και καταφεύγουν σε ακόμη πιο δραστικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους…..  απρόθυμους και μη συνεργάσιμους φορολογούμενους.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, διενεργείται ήδη από τις 24 Φεβρουαρίου στις εφορίες, αλλά και στις ειδικές αποκεντρωμένες υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης προγράμμα «μετεκπαίδευσης» με θέμα «εξυπηρέτηση και σεβασμός στις σχέσεις της φορολογικής διοίκησης με τους πολίτες».

Με απλά λόγια οι εφοριακοί θα πρέπει να καθίσουν ξανά στα θρανία, να μελετήσουν και να διδαχτούν μεθόδους, ώστε να εισπράττουν με μεγαλύτερη ευκολία τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων  αλλά και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με τσαμπουκαλεμένους και αγανακτισμένους πολίτες που προχωρούν πολλές φορές σε ακραίες συμπεριφορές.

Σκοπός του προγράμματος είναι, αφενός, να τονιστεί η σημασία που δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη σχέση της με τους πολίτες και, αφετέρου, να βελτιωθούν οι επικοινωνιακές δεξιότητες των υπαλλήλων, έτσι ώστε αυτοί να είναι σε θέση να εξυπηρετούν τους φορολογούμενους πιο αποτελεσματικά και στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που θα διεξαχθεί έως τις 14 Μαρτίου, οι εφοριακοί καλούνται τις απογευματινές ώρες – και μετά τη λήξη των ωραρίου – να συμπληρώσουν συνολικά 4 ώρες σεμιναρίων, προκειμένου να εμπεδώσουν καλούς τρόπους συμπεριφοράς.

Οι εφοριακοί με απλά λόγια θα αποκτήσουν χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ με ισχυρά αντανακλαστικά, μεγάλη ψυχραιμία, γνώσεις ψυχολογίας, κοινωνιολογίας  και επικοινωνίας για να μπορούν να περπατούν σε τεντωμένο σκοινί, χωρίς να πέφτουν …..

Φορολογούμενοι που απειλούν να αυτοκτονήσουν, αγανακτισμένοι πολίτες που δεν θέλουν να πληρώσουν και αντιμετωπίζουν σαν "ληστές" τους εφοριακούς, άνθρωποι που δεν διστάζουν να χειροδικήσουν για να προστατέψουν την οικογένεια και την περιουσία τους θα είναι «παιχνιδάκι» για τους εφοριακούς στο μέλλον …

Όσο για την δραστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με την καλύτερη αξιοποίηση για παράδειγμα των….  λιστών (Λαγκάρντ κτλ)! Εκεί προς το παρόν πέφτει….  λόγος, η ράβδος για τους μεγάλους φοροφυγάδες δεν έχει … προγραμματιστεί.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X