Η τροχονόμος Nικολέτα που έγινε Νίκος: Είμαι περήφανος για την επιλογή μου  thumbnail

Η τροχονόμος Nικολέτα που έγινε Νίκος: Είμαι περήφανος για την επιλογή μου

«Τον τελευταίο καιρό έμπαινε στις βάρδιες σαν Νίκος και δεν υπήρχε καμία διαφορά στην απόδοση που είχε» αναφέρουν οι συνάδελφοι της τροχονόμου, που άλλαξε φύλο και έγινε άνδρας.Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου στην ελληνική αστυνομία βρήκε απροετοίμαστη την ηγεσία της, τα στελέχη της οποίας αρχικά σοκαρίστηκαν και έπειτα εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, όταν πληροφορήθηκαν την περίπτωση της Νικολέτας που έγινε Νίκος, από ανώτατους αξιωματικούς που ζητούσαν οδηγίες για το τι έπρεπε να πράξουν.


Την αναστάτωση αυτή δεν συμμερίζεται ο εγχειρισμένος αστυνομικός, ο οποίος δήλωσε σε συναδέλφους του: «Είμαι περήφανος για την επιλογή μου, η οποία ήταν απολύτως συνειδητή. Από κει και πέρα θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος της Αστυνομίας, με αξιοπρέπεια και συνέπεια».


Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του και γνώριζαν την κατάσταση δεν ένιωσαν καμία έκπληξη: «Η σωματοδομή και το παρουσιαστικό της ήταν αρκετά ανδροπρεπή και η ίδια ασφυκτιούσε στο γυναικείο σώμα της. Αν δεν προχωρούσε στη σοβαρή αυτή επιλογή, μπορεί αν είχε επιπτώσεις στην ψυχική της ισορροπία» ανέφερε συνάδελφός της στο Έθνος.


Όσο για την αποδοτικότητα του, οι συνάδελφοί του είναι κατηγορηματικοί: «Τον τελευταίο καιρό έμπαινε στις βάρδιες σαν Νίκος και δεν υπήρχε καμία διαφορά στην απόδοση που είχε. Μας έχει πει ότι είναι περήφανος για την επιλογή του, η οποία ελήφθη ύστερα από πολλή σκέψη. Επίσης, αυτό στο οποίο επιμένει είναι η επιθυμία του να παραμείνει μέλος του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. Έχει στη διάθεσή του πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών ψυχιάτρων, που συνηγορούν υπέρ της ψυχικής του ισορροπίας και βεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο».


Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου εν ενεργεία αστυνομικού, στην Ελλάδα, είναι γεγονός. Πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας κατά πληροφορίες περίπου 30 ετών, η οποία υπηρετούσε στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου, στην οποία υπεβλήθη (πιθανότατα στη Γερμανία) η αστυνομικός άλλαξε με δικαστική απόφαση και το όνομά της. Η επιλογή της αστυνομικού έχει προκαλέσει αμηχανία στην ΕΛΑΣ.

Η αστυνομικός βρίσκεται τώρα σε αναρρωτική άδεια, μετά την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται να περάσει από υγειονομική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει και γνωματεύσει αν μπορεί να ανταποκριθεί ψυχοσωματικά στο αστυνομικό έργο.

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, η αστυνομικός που άλλαξε φύλο προσκόμισε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών ιατρών που βεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο και να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της.

Ωστόσο, θα πρέπει να εξεταστεί και από δημόσιο νοσοκομείο ώστε να διαπιστωθεί εάν θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά, εάν θα κριθεί Ι5 και άρα θα πρέπει να αποχωρήσει από την υπηρεσία ή εάν θα κριθεί Ι4, όπερ θα χαρακτηριστεί άποπλος και θα παραμείνει εν ενεργεία, όμως στα γραφεία της ΕΛΑΣ.
Ethnos.gr και prothema.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X