6 πράγματα που χαλάνε το χρώμα των μαλλιών σου thumbnail

6 πράγματα που χαλάνε το χρώμα των μαλλιών σου

Οι γυναίκες με βαμμένα μαλλιά αντιμετωπίζουν πολλά περισσότερα προβλήματα από τις γυναίκες με φυσικό χρώμα. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε!
1. Το να λούζεστε πολύ συχνά.


Ο χειρότερος εχθρός της βαφής μαλλιών είναι το νερό. Τα χημικά στοιχεία που περιέχει η βαφή κάνουν τα μαλλιά πιο ευάλωτα, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να λούζεσαι! Απλά μην αφήνεις να τρέχει για ώρα το νερό πάνω στα μαλλιά σου. Λούσου και μετά απλά άσε το νερό να πέφτει στο σώμα σου αν θέλεις να μείνεις και άλλο μέσα στο μπάνιο. Το θέμα είναι να μην έρχονται για πολύ ώρα τα μαλλιά σας σε επαφή με το νερό. Επίσης, προτιμήστε χλιαρό νερό και όχι ζεστό, καθώς επιδρά στα μαλλιά αρνητικά και φεύγει η βαφή πιο γρήγορα. 


 


2. Με το να μην χρησιμοποιήτε conditioner κατάλληλο για βαμμένα μαλλιά.


Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο εύκολο να γίνουν ξερά, γι'αυτό πρέπει να βάζεις conditioner ειδικά για βαμμένα μαλλιά. Το να το χρησιμοποιείς συχνά μάλιστα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα "τοίχος" που προστατεύει το χρώμα και το κάνει να διαρκεί περισσότερο. Το καλύτερο είναι να βάζεις condiotioner στα μαλλιά σου κάθε φορά που τα λούζεις, ακόμα και αν έχεις λεπτή τρίχα. ειδικά τα μαλλιά που είναι κοντά στο κρανίο. Δοκίμασε ακόμα και conditioner που πρέπει να το αφήνεις στα μαλλιά σου.


 


3.Χρησιμοποιείς πολύ το μπιστολάκι μαλλιών / ισιωτική/ ψαλίδι για μπούκλες κλπ.


Τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στην υπερβολική ζέστη. Για να μην χαλάσεις τη τρίχα, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς  τα ειδικά προϊόντα που υπάρχουν για προστασία από τη θερμότητα πριν χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία σου. 
4. Έχουν χάσει τη λάμψη τους.


Τα μαλλιά σου μπορεί να έχουν ένα καινούργιο χρώμα αλλά μήπως τους λείπει η λάμψη; H τρίχα έχει κάποιες πρωτεϊνούχες στρώσεις που αντανακλούν το φως και έτσι λάμπουν, αλλά η βαφή μαλλιών χαλάει τα πάνω στρώματα της τρίχας. Για να τα επιδιορθώσεις χρησιμοποίησε μια θεραπεία (gloss, σέρουμ ή spray) πριν κοιμηθείς ώστε να εισχωρήσει όσο πιο πολύ γίνεται στη τρίχα. Αλλά και πάλι πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς πολύ εργαλεία που λειτουργούν με θερμότητα. 
5. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.


Αν θέλεις να περάσεις πολύ χρόνο στον ήλιο χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό για τα μαλλιά και σίγουρα πρέπει να φορέσεις καπέλο.
6. Διαφορά στις βαφές.


Όταν βάφεις μόνο τη ρίζα των μαλλιών σου, πρόσεχε μην βάψεις πάνω από το ήδη υπάρχων καθώς θα βγει πιο σκούρο χρώμα. Αν θέλεις να περάσεις πάλι τα παλιά σου, βάψε πρώτα τη ρίζα, περίμενε 5 λεπτά και μετά κάνε τα υπόλοιπα μαλλιά. Αυτό θα σου δώσει ένα πολύ πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα. [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X