Αυνανισμός: Παρέγγελνε Ρωσίδες αλλά... δεν έκανε σεξ μαζί τους thumbnail
Χθες έλεγε ένας νεαρός -ένα νέο καί ωραίο παιδί εικοσιπέντε ετών ότι αυνανίζεται συνέχεια. Του είπαν: «Καλά, εσύ δεν είπες ότι παραγγέλνεις και Ρωσίδες;». Λέει «ναί, αλλά δεν κάνω ποτέ σεξ μαζί τους. Τις χαϊδεύω». Μετά τις πληρώνει και φεύγουν και αυτός αυνανίζεται. Για κάποιους λόγους παίρνει το μητρικό, αλλά δεν μπορεί το σεξουαλικό μέρος. Μπορεί να είναι ένα είδος στέρησης ή μπορεί να του άρεσε και το κάνει πιο συχνά. Πάρα πολλοί είναι έτσι.

Αυνανισμός: Παρέγγελνε Ρωσίδες αλλά… δεν έκανε σεξ μαζί τους

Κείμενο του ψυχοθεραπευτή- ψυχιάτρου Ματθαίου Γιοσαφάτ. Από το σύγγραμμα «Μεγαλώνοντας στην ελληνική οικογένεια»- εκδόσεις Αρμός 


-Τι κάνουμε όταν ένα παιδάκι πέντε χρόνων αυνανίζεται καί πιπιλάει το δάχτυλο;


Τα παιδιά, είπε ο Φρόυντ, είναι «πολυμορφικά διεστραμμένα» και μπορεί να κάνουν τα πάντα. Του λέμε να μην το κάνει μπροστά σε άλλους και όχι πολύ συχνά γιατί μπορεί να πονέσει. Όλοι είμαστε έτσι, έχουμε καί λίγα στοματικά, πού άμα είναι έντονα πολλές φορές μπορεί να είναι καί δείγμα στέρησης. Άλλα παιδιά, πολύ διαταραγμένα, χτυπάνε το κεφάλι τους, άλλα αυνανίζονται και για ψυχολογικούς λόγους, έκτος από την ευχαρίστηση. Δηλαδή παίρνεις κάτι μόνος σου, όταν δεν το παίρνεις από τον άλλον. Χθες έλεγε ένας νεαρός -ένα νέο καί ωραίο παιδί εικοσιπέντε ετών ότι αυνανίζεται συνέχεια. Του είπαν: «Καλά, εσύ δεν είπες ότι παραγγέλνεις και Ρωσίδες;». Λέει «ναί, αλλά δεν κάνω ποτέ σεξ μαζί τους. Τις χαϊδεύω». Μετά τις πληρώνει και φεύγουν και αυτός αυνανίζεται. Για κάποιους λόγους παίρνει το μητρικό, αλλά δεν μπορεί το σεξουαλικό μέρος. Μπορεί να είναι ένα είδος στέρησης ή μπορεί να του άρεσε και το κάνει πιο συχνά. Πάρα πολλοί είναι έτσι.


-Ερμηνεύεται αυτό;


Άμα σου αρέσει κάτι το κάνεις. Αν είναι υπερβολικό και υποφέρεις, σημαίνει ότι πρόκειται για στέρηση που υποκαθιστάται με το σεξ. Πάρα πολλοί άνθρωποι στερημένοι από την μάνα τους, ο Δον Ζουάν, ο Καζανόβας, ανέπτυξαν επιθετικότητα με τις γυναίκες. Γι' αυτό και είχαν οκτακόσιες γυναίκες, την μία πίσω από την άλλη, σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να ελέγξουν την γυναίκα, την μαμά τους. Και, επειδή είχαν και κάποια προσόντα, την έλεγχαν, κάνοντας την να τούς αγαπάει. Όλοι οι άνδρες, εν μέρει, θέλουμε γυναίκα όχι μόνο σεξουαλικά διαθέσιμη αλλά και να μας αγαπάει. Για αυτό το μεγαλύτερο άγχος των αντρών είναι να ικανοποιήσουν την γυναίκα όχι γιατί την αγαπάνε, αλλά γιατί έτσι θα την ελέγξουν. Λένε: «αν είναι ικανοποιημένη θα με αγαπάει, δεν θα μ’ αφήσει»!


-Ό γιος μου είναι επτά χρόνων και έχει συνέχεια το χέρι μέσα στο παντελόνι. Προσπαθώ να μην του λέω τίποτε, γιατί είναι και λίγο αντιδραστικός, και αν του το λέω το κάνει περισσότερο. Ό πατέρας του, όμως, του το λέει, του μιλάει λίγο πιο έντονα. Είναι σωστό αυτό πού κάνουμε;


Πέντε με εφτά ετών είναι φυσιολογικό. Μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό. Ή του άρεσε ή έχει κάποια στέρηση ή είναι απότοκο οιδιποδειακών αισθημάτων.


-Μου λέει ότι τον χαλαρώνει.


Γι αυτό το κάνουμε όλοι. Άμα διαβάσεις τις αγγελίες λέει: «μασάζ, απόλυτη χαλάρωση»… το σεξ μας χαλαρώνει, μειώνει το άγχος, ξαναζούμε την παραδείσια ζωή της παιδικής ηλικίας. Και όταν κανείς δεν μπορεί να κάνει σεξ, όταν δεν είναι διαθέσιμη μία γυναίκα ή ένας άντρας, τότε, ιδιαίτερα οι άντρες, καταφεύγουν στον αυνανισμό. Αυνανίζονται και παντρεμένοι άνθρωποι. Όταν συζητά­με στις ομάδες ποιός το κάνει τώρα, λέει στην αρχή ένας για την εφηβική ηλικία και κατόπιν οι περισσότεροι ομολογούν ότι το έκαναν. Όταν ρωτάω για τώρα, πέφτει μια σιωπή. Λένε: «Μα είμαι παντρεμένος!». Οι στατιστικές λένε ότι κάπου 85% των ανδρών το κάνουν.


Όποτε τον αφήνετε λίγο, αλλά του βάζετε και όρια. Ένα κοριτσάκι που αυνανιζόταν μπροστά μου -ή μάνα της είχε ιδρώσει- της είπα να μην το κάνει τόσο συχνά γιατί θα πονέσει και να μην το κάνει μπρο­στά σε κόσμο. Ή μικρή δεν καταλάβαινε τι της γινόταν.  H μαμά της ήταν χωρισμένη… με τον μπαμ­πά της ήταν κάπως… είδε ξαφνικά έναν άντρα…


Όλα τα παιδάκια το κάνουν. Όσο για το πόσο συχνά, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Γι αυτό και δεν ρωτάω. Πρώτα ρώταγα τους εφήβους και όλοι έλεγαν «όχι». Τώρα ρωτάω: «Πόσες φορές; Το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ;». Όλοι λένε: «Όχι, αυτές είναι πολλές φορές!». Όλοι οι έφηβοι το κάνουν δυο-τρεις φορές τη μέρα. Κυρίως και πιο συχνά τ’ αγόρια.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X