Φάρμακο εξαφάνισε 70 καρκινικούς όγκους σε 15 μέρες thumbnail
Ένα σύγχρονο ιατρικό θαύμα καταγράφηκε στη Βρετανία. Ο 47χρονος Ίαν Μπρουκς είχε μόλις λίγες εβδομάδες ζωής όταν εντοπίστηκαν στο σώμα του 70 καρκινικοί όγκοι. Τελικά όμως εξέπληξε τους πάντες όταν οι όγκοι εξαφανίστηκαν από το σώμα του μέσα σε μόλις 15 ημέρες.

Φάρμακο εξαφάνισε 70 καρκινικούς όγκους σε 15 μέρες

Ένα σύγχρονο ιατρικό θαύμα καταγράφηκε στη Βρετανία. Ο 47χρονος Ίαν Μπρουκς είχε μόλις λίγες εβδομάδες ζωής όταν εντοπίστηκαν στο σώμα του 70 καρκινικοί όγκοι. Τελικά όμως εξέπληξε τους πάντες όταν οι όγκοι  εξαφανίστηκαν από το σώμα του μέσα σε μόλις 15 ημέρες.


Ο  Ίαν Μπρουκς διαγνώστηκε το 2001 με μία σπάνια μορφή μη Χότζκιν λεμφώματος – ενός καρκίνου που προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα. 


Η θεραπεία στην οποία υπεβλήθει  καταπολέμησε αποτελεσματικά τη νόσο, αλλά το 2008 ο καρκίνος επανεμφανίστηκε σε πολύ επιθετική μορφή. 


Οι εξετάσεις του αποκάλυψαν 60-70 διάσπαρτους όγκους από το κεφάλι έως την κοιλιά του και οι γιατροί του έδωσαν λίγες εβδομάδες ζωής. Του πρότειναν όμως να δοκιμάσει ένα πειραματικό, εκείνη την εποχή, φάρμακο και εκείνος δέχτηκε αφού όπως λέει ο ίδιος «αν δεν έκανα τίποτα, ήταν θέμα εβδομάδων ο θάνατός μου».


Μετά από δύο εβδομάδες,  οι γιατροί στο Νοσοκομείο Christie του Μάντσεστερ ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι το πειραματικό φάρμακο είχε καθαρίσει το σώμα του απ’ όλους τους καρκινικούς όγκους.


Το φάρμακο που πήρε ο κ. Μπρουκς λέγεται μπρεντουξιμάβη βεδοτίνη (brentuximab vedotin) και είναι ένα είδος μονοκλωνικού αντισώματος, το οποίο εγκρίθηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη το 2011 και το 2012 αντιστοίχως.


Το φάρμακο έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση του Χότζκιν λεμφώματος, καθώς και μιας σπάνιας μορφής λεμφώματος που λέγεται αναπλαστικό λέμφωμα από μεγάλα κύτταρα.

Τα λεμφώματα συχνά εκδηλώνονται με πολυάριθμους όγκους, διότι δεν είναι συμπαγείς καρκίνοι (όπως λ.χ. οι καρκίνοι του πνεύμονα, του μαστού, του προστάτη κ.τ.λ.) αλλά αιματολογικοί καρκίνοι, και συνεπώς αφορούν όλο το σώμα και όχι ένα μεμονωμένο σημείο.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Daily Mail», η ανταπόκριση του 47χρονου στο φάρμακο ήταν τόσο εντυπωσιακοί που ο γιατρός του, δρ Άνταμ Γκίμπ, δήλωσε πως οι εξετάσεις του πριν και μετά τη λήψη του φαρμάκου «είναι πιθανώς το πιο εντυπωσιακό σετ εξετάσεων που έχω δει ποτέ».


Ο κ. Μπρουκς βρίσκεται σήμερα σε ύφεση και οι γιατροί του αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του.


«Αισθάνομαι ότι κάποιος με προσέχει, επειδή έπειτα απ’ όλες αυτές τις θεραπείες και τους όγκους που είχα, είμαι ακόμα εδώ», δήλωσε ο 47χρονος.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X