Κακλαμάνης: Δεν θα γκρεμίσω την Λεωφόρο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επισήμανε πως δεν πρόκειται να γκρεμίσει την Λεωφόρο αν εκλεγεί, ενώ αναφέρθηκε και στην διπλή ανάπλαση.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κακλαμάνη:
"Στη διπλή ανάπλαση, όπως την είχαμε σχεδιάσει, και η οποία ξέμπλεξε νομικά πριν από λίγους μήνες, με τη τροποποίηση που έγινε στο νόμο και το προεδρικό διάταγμα που βγήκε, είχαμε συμφωνήσει και είχαν πέσει υπογραφές, με τους τότε επικεφαλής του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αδελφούς Γιαννακόπουλους και τον τότε επικεφαλής της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Τι έλεγε αυτή η συμφωνία; Ο’ τι δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα κατασκευαζόταν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έκτασης 7.500 τμ. Έπρεπε να φτιαχτούν αυτές πρώτα, να βγει η αδειοδότηση τους και μετά να παραχωρηθεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για να γκρεμιστεί και να δημιουργηθούν εκεί 27 στρέμματα πρασίνου.

Μάλιστα, η έκταση των 7.500 τ.μ., σε μία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί από τον κ. Θ. Πάγκαλο και ήταν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, θα γινόταν με χορηγία του κ. Βωβού και όχι με χρήματα από τον δήμο ή το δημόσιο. Έτσι είχε ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Πρέπει να υπενθυμίσω, ότι υπάρχει το εξής, που και ο κ. Καμίνης δεν το κατάλαβε. Πριν από 6-7 μήνες επί αυτής της κυβέρνησης και το θυμάμαι, γιατί υπερασπίστηκα τη τροπολογία, μόνος εκ των βουλευτών της Αθήνας, δόθηκε άδεια στο υπάρχον γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας να γίνουν επεκτάσεις.

Έλλειψη πλέον χρημάτων και από την πλευρά της ΠΑΕ, το όνειρο της διπλής ανάπλασης πάει πίσω. Εγώ θα το επαναφέρω, έστω με λίγες ελπίδες, αν και δεν μπορεί πλέον να επιτευχθεί βάσει της συμφωνίας που είχα κάνει επί δημαρχίας μου.

Δηλαδή, να πλήρωνε τη κατασκευή του γηπέδου ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα το είχε για 49 χρόνια και στη συνέχεια η ιδιοκτησία θα περνούσε στον δήμο.

Θέλω να τονίσω, ότι εκείνοι που πολεμούσαν τη διπλή ανάπλαση με τις συνεχείς προσφυγές-και έχουν ονοματεπώνυμο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- λέγοντας ότι «δεν θέλουμε το εμπορικό κέντρο του Βωβού», ξέρετε τι θα καταφέρουν τελικά; Να γίνει το εμπορικό κέντρο και όχι η διπλή ανάπλαση.

Προσωπικά, πάντως, αν εκλεγώ δήμαρχος, δεν πρόκειται να ξεσπιτώσω τον Παναθηναϊκό και όσα αθλήματα συντηρούνται στη Λεωφόρο, γκρεμίζοντας το γήπεδο".

Σχετικά άρθρα