Φιλέτο ψαριού με κάρυ και αγγουροσαλάτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 φιλέτα από λευκό ψάρι 150 γραμμάρια το καθένα (γλώσσα, πέρκα, χαλιμπούτ)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας πάστα κάρυ (trandori)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια φυσικό γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μεγάλο αγγούρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας</span><br /><span style="font-size: medium;">χυμό λάιμ και ξύσμα από μισό λάιμ</span><br /><span style="font-size: medium;">1-2 κουταλιές λάδι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ραντίζετε με λίγο λάδι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ με ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι της συνταγής.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια καθαρίζετε το αγγούρι και με τον αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες. Αμέσως μετά ανακατεύετε τις λωρίδες αγγουριού μαζί με το γιαούρτι, τη μέντα και το ξύσμα λάιμ.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Απλώνετε το μείγμα κάρυ με γιαούρτι στα φιλέτα ψαριού και μετά τα τηγανίζετε σε μέτρια εστία για 3- 5 λεπτά την πλευρά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνετε ένα πυρίμαχο ταψί και παλτό με λαχανικά ή ελαιόλαδο . Ξύνεται τυχόν περίσσεια μαρινάδα και το αφήνουμε για αργότερα. Όταν είναι έτοιμα και πάρουν χρώμα αφαιρείτε από το τηγάνι σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με την αγγουροσαλάτα. Ραντίζετε με χυμό λάιμ και σερβίρετε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα