Η Ψυχιατρική αλλιώς...μέσα από πραγματικές ιστορίες thumbnail
Το βιβλίο περιέχει τα κυριότερα στοιχεία που απασχολούν τη σύγχρονη Ψυχιατρική. Ο συγγραφέας εισάγει τον αναγνώστη στις ψυχικές παθήσεις, αφενός μέσα από πραγματικά παραδείγματα, που προέρχονται από την πλούσια κλινική του εμπειρία, αφετέρου επεξηγώντας με απλά λόγια τη «βλάβη», που βρίσκεται πίσω από αυτές.

Η Ψυχιατρική αλλιώς…μέσα από πραγματικές ιστορίες

Το καινούργιο βιβλίο του συνεργάτη μας Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παύλου Σακκά κυκλοφορεί από τις Ιατρικές εκδόσεις ΒΗΤΑ. Σας το προτείνουμε!

 

Παύλος Ν. Σακκάς

 

Το βιβλίο περιέχει τα κυριότερα στοιχεία που απασχολούν τη σύγχρονη Ψυχιατρική. Ο συγγραφέας εισάγει τον αναγνώστη στις ψυχικές παθήσεις, αφενός μέσα από πραγματικά παραδείγματα, που προέρχονται από την πλούσια κλινική του εμπειρία, αφετέρου επεξηγώντας με απλά λόγια τη «βλάβη», που βρίσκεται πίσω από αυτές. Στην ουσία πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξερεύνηση του «μαγικού» κόσμου του ανθρωπίνου εγκεφάλου. Ο συγγραφέας με όρους ηλεκτρονικών υπολογιστών, επεξηγεί τις διάφορες ψυχικές λειτουργίες. Τα μοντέλα που αναπτύσσει, εδράζονται σε νέες ανακαλύψεις της έρευνας του εγκεφάλου. Η χρήση αυτών των μοντέλων προσγειώνει την ψυχική νόσο, από τα νέφη της Φιλοσοφίας στη θετικότητα της Ιατρικής. Το σημαντικότερο όμως επίτευγμα του βιβλίου είναι ότι μεταφέρει τον αναγνώστη στο μυαλό και τη σκέψη του ψυχιάτρου. Με τον τρόπο αυτό δίνει παράλληλα και συμβουλές για τη σωστή άσκηση της κλινικής Ψυχιατρικής, αλλά και της Ιατρικής γενικότερα. Ο συγγραφέας όμως εκτός από γιατρός είναι και έντονα προβληματισμένο κοινωνικά άτομο. Η πολύχρονη άσκηση της Ψυχιατρικής και η επαφή του με τον ανθρώπινο πόνο, του έχουν δώσει την ικανότητα να βοηθά τους ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμα σταυροδρόμια της ζωής. Με τη φιλάνθρωπο στάση του και τις ρηξικέλευθες θεωρήσεις που αναπτύσσει, δίνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις στα μεγαλύτερα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Περιεχόμενα


Εισαγωγή
Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ: Ένας θαυμαστός υπολογιστής
ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ: Ένα μικρό βραχυκύκλωμα
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: Η μπαταρία εξαντλήθηκε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
ΜΑΝΙΑ: Μια καταιγίδα πληροφοριών
ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ: Ένας άχρηστος συναγερμός
ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΙ: Ατελή φορτώματα προγραμμάτων
ΑΝΟΙΑ: Μια αναπόφευκτη φθορά;
ΥΠΝΟΣ: Υποχρεωτική επανεκκίνηση
ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ ΑΝΟΡΕΞΙΑ: Ένα πρόγραμμα για ακραίες συνθήκες
ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ: Η χρησιμότερη αρετή
ΕΘΙΣΜΟΙ: Κόλλημα σε ένα ανωφελές πρόγραμμα
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ
ΔΙΑΖΥΓΙΟ: Ένας πόλεμος για την ελευθερία
Η ΣΧΕΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΔΥΟ «ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ» ΑΔΕΛΦΙΑ
ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
ΗΘΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ: Προσπάθεια αλλαγής βασικού προγράμματος
Αντί Επιλόγου Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X