Πρώτες βοήθειες στον πονόδοντο thumbnail
Πονόδοντος, σπάσιμο δοντιού, αιμορραγία ούλων. Καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να μας βρουν σε μέρος ή ώρα που η επίσκε­ψη στον οδοντίατρο δεν είναι εφικτή. Μέχρι λοιπόν να μπορέσουμε να πάμε στον οδοντίατρο για να δώσει την σωστή και μόνιμη λύση στο πρόβλημα ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφιστούμε.

Πρώτες βοήθειες στον πονόδοντο

Πονόδοντος, σπάσιμο δοντιού, αιμορραγία ούλων. Καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να μας βρουν σε μέρος ή ώρα που η επίσκε­ψη στον οδοντίατρο δεν είναι εφικτή. Μέχρι λοιπόν να μπορέσουμε να πάμε στον οδοντίατρο για να δώσει την σωστή και μόνιμη λύση στο πρόβλημα ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφιστούμε.1.ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ

Τοποθετούμε στο σημείο ψυχρά επιθέματα και αν δεν βοηθήσουν, κάνουμε πλύσεις με χλιαρό νερό. Απομακρύνουμε τα υπολείμματα τροφών από την περιοχή που πονάει και πέρνουμε κάποιο αναλγητικό.

2. ΞΕΚΟΛΛΗΜΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ Ή ΓΕΦΥΡΑΣ Χρησιμοποιούμε μια συγκολλητική ουσία οδοντιατρικής χρήσης, που μπορούμε να προμηθευτούμε από το φαρμακείο, για να κολλήσουμε τη γέφυρα ή τη στεφάνη.

3.ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΟΥΛΩΝ

Κάνουμε πλύσεις στόματος με ζεστό αλατόνερο.

4.ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΟΝΤΙΟΥ

Παίρνουμε αναλγητικά και τοποθετούμε στο δόντι που έχει μείνει οδοντικό κερί, το  οποίο βρίσκουμε στα φαρμακεία ή τσίχλα μέχρι να επισκεφτούμε τον οδοντίατρο.

5. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΗ

Τοποθετούμε καθαρή γάζα στην περιοχή για τουλάχιστον 30-45 λεπτά. Αν η αιμορραγία συνεχίζεται, τοποθετούμε ένα υγρό φακελάκι με τσάι στην περιοχή και επικοινωνούμε με τον οδοντίατρο.

6. ΚΑΚΟΣΜΙΑ

Βουρτσίζουμε με οδοντόκρεμα με έντονη γεύση τα δόντια, τα σημεία επαφής με τα ούλα, τη γλώσσα και τον ουρανίσκο και χρησιμοποιούμε νήμα για τον καθαρισμό των μεσοδόναων διαστημάτων.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X