Μάγκες βγάλτε ψυχή…

"Bγάλτε ψυχή, αυτό θέλουμε από εσάς". Αυτό είπαν χθες στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι φίλοι του ΠΑΟΚ που είχα βρεθεί στις κερκίδες του γηπέδου όταν τους αντίκρισαν στον αγωνιστικό χώρο για την προπόνηση. Έχω την αίσθηση πως είναι το πιο ουσιώδες που μπορεί να γράψει κάποιος για να "χωρέσει" την ουσία της συγκεκριμένης αναμέτρησης.Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία είκοσι εκτός έδρας παιχνίδια έχει χάσει μόλις τα δυο. Πάντα με εξαίρεση τον αποκλεισμό από την Ραπίντ, πάλευε τα παιχνίδια και έδινε τον καλύτερο του εαυτό. Πουλούσε ακριβά το τομάρι του για να το γράψω απλά και λαϊκά. Κανείς δε θα κακίσει τους παίκτες αν αποκλειστούν. Αν όμως αυτό γίνει μέσα από μια κακή εμφάνιση, χωρίς πείσμα, ψυχή και θέληση, τότε ναι ακόμη ένας αποκλεισμός απέναντι στην Μπενφίκα μπορεί να εκνευρίσει.

Η ουσία είναι πως όπως φάνηκε και στο πρώτο ματς που κρίθηκε από ένα γκολ οφσάιντ, ο ΠΑΟΚ το… "έχει". Δεν περιμένω σήμερα να δω έναν ΠΑΟΚ να παίζει επιθετικά. Το είπε σωστά ο Μαντούρο: "Απέναντι σε τέτοιου επιπέδου ομάδες, κάνεις δυο τρεις ευκαιρίες και μέσα από αυτές πρέπει να σκοράρεις".

Το θέμα είναι να σκοράρει πρώτος ο ΠΑΟΚ για να κάνει… πάσα ένα μεγάλο μέρος του άγχους και στους γηπεδούχους. Γιατί αν βρεθεί να κυνηγά το σκορ, τότε όλα θα είναι δύσκολα ως ανέφικτα.

Σε ό,τι αφορά τον Στέφενς και επειδή ακολουθώ τον ΠΑΟΚ σε όλα τα παιχνίδια του φέτος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ήταν κακοδιάθετος στην συνέντευξη Τύπου και έκανε αγγαρεία. Δε με χαλά. Αυτό που θέλω όμως να δω σήμερα είναι μια ορθολογική ενδεκάδα και χωρίς πειράματα. Μπορώ;

Κλείνω με κάτι που συζητάτε όλοι: Έκλεισε ο Σάντος στον ΠΑΟΚ και θα είναι ο προπονητής της ομάδας μετά το Μουντιάλ; Συγχωρέστε με αλλά ο ΠΑΟΚ σήμερα παίζει αγώνα με την Μπενφίκα. Εγώ το σέβομαι και με αυτό το ματς ασχολούμαι. Κάντε το και εσείς…

Σχετικά άρθρα