Η πρώτη μου φορά στο σεξ...φοβάμαι thumbnail

Καλησπέρα σας.Με λένε Κώστα και είμαι 15 χρονών. Πάντα σκεφτόμουνα να κανω σεξ αλλά φοβάμαι το πως θα προχωρησει, φοβάμαι λίγο να βαλω προφυλακτικο. Σας παρακαλώ απαντηστε μου.

Η πρώτη μου φορά στο σεξ…φοβάμαι

Αναγνώστης μας ρωτά.


Καλησπέρα σας.Με λένε Κώστα και είμαι 15 χρονών. Πάντα σκεφτόμουνα να κανω σεξ αλλά φοβάμαι το πως θα προχωρησει, φοβάμαι λίγο να βαλω προφυλακτικο. Σας παρακαλώ απαντηστε μου. 


Στο ερώτημα απαντά η  ψυχολόγος, γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια, ειδική σε θέματα εφήβων Μίνα Χριστοπούλου 


Συνήθως η φοβία με το προφυλακτικό έχει να κάνει με την αγωνία του νέου άνδρα αν θα τα καταφέρει να έχει επαρκή στύση και να ικανοποιήσει την κοπέλα. Θα πρέπει να πούμε στον αναγνώστη μας ότι όλα αυτά αν νιώθει ότι δεν μπορεί να τα συζητήσει  με τους γονείς του θα πρέπει να μπορεί να τα συζητά με κάποιον μεγαλύτερο. Μπορεί ας πούμε να μιλήσει για όλα όσα τον αγχώνουν και τον προβληματίζουν με τον μεγαλύτερο αδερφό του, με τον ξάδερφό του, με κάποιον θείο του. Θα πρέπει να θυμάται ότι οι μεγαλύτεροι άνδρες από το οικογενειακό περιβάλλον είναι εκείνοι που έχουν τη γνώση και την εμπειρία να τον βοηθήσουν σε όλες του τις απορίες και όχι οι φίλοι που δεν έχουν τη γνώση και ίσως κάνουν λάθος εκτιμήσεις σε αυτά τα ζητήματα. Ας μη φοβηθεί λοιπόν να μιλήσει για όλα όσα τον απασχολούν με ένα ώριμο άτομο που να εμπιστεύεται κι που να μπορεί να του δώσει ορθές απαντήσεις και να μιλά ειλικρινά μαζί του. Ας μην ξεχνά όμως ότι οι γονείς είναι πάντα πρόθυμοι να τον ακούσουν και δεν θα πρέπει να ντρέπεται να ρωτήσει ότι θέλει, δεν είναι κακό.


Το βασικό που πρέπει να τονίσουμε είναι το ζήτημα της προφύλαξης. Το προφυλακτικό όσο και αν το φοβίζει είναι απαραίτητο να το φορά για την υγεία του και την προστασία του από ασθένειες αλλά και για την αντισύλληψη και την αποφυγή κάποιας εγκυμοσύνης. Κάτι πολύ σημαντικό είναι το ότι το σεξ δεν πρέπει να γίνεται απερίσκεπτα. Όταν ο άνθρωπος θέλει να κάνει σεξ πρέπει να σκέφτεται τι νιώθει για μια κοπέλα, αν υπάρχουν όμορφα συναισθήματα για εκείνη και να σκέφτεται καλά πριν τη σεξουαλική επαφή.


Και μια τελευταία πληροφορία που ίσως βοηθήσει τον μικρό μας φίλο. Υπάρχουν διάφορες γραμμές τηλεφωνικές ψυχολογικής υποστήριξης στις οποίες θα μπορούσε να απευθυνθεί και να ρωτήσει όλα όσα τον απασχολούν. Μια από αυτές είναι η Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111. Ας μη διστάσει να επικοινωνήσει!


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X