Μπεργκ: Γκολ και νίκη στο Καραϊσκάκη

"Είναι ένας πόλεμος και θα πάμε εκεί να δώσουμε τη μάχη μας", τόνισε ο Μάρκους Μπεργκ ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον Σουηδό επιθετικό να δηλώνει πως θέλει να σκοράρει στο Καραϊσκάκη, προκειμένου να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA o Μάρκους Μπεργκ:

Μάρκους ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο σας. Τι περιμένεις σε αυτό το παιχνίδι;
Ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όμως νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και ελπίζω να βρεθούμε σε καλή ημέρα. Σίγουρα θα δώσουμε τα πάντα, είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση και θα είναι δύσκολο, όμως είναι πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Είναι πάντα ωραίο να αγωνίζεσαι σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια και θα είναι μια όμορφη βραδιά την Κυριακή.

Είναι πρόκληση για έναν επιθετικό να σκοράρει σε ένα ντέρμπι;
Φυσικά. Σε κάθε παιχνίδι θέλω να σκοράρω. Ελπίζω ότι θα παίξουν επιθετικά και ίσως έτσι να βρούμε περισσότερο χώρο. Έχουν καλούς αμυντικούς και πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να σκοράρουμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε. Νομίζω ότι θα είναι "σφικτό" παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι έχει το μομέντουμ, καθώς επικράτησε πριν από λίγες ημέρες επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…
Είδα το παιχνίδι και ήταν εντυπωσιακό, όμως πιστεύω ότι όλοι μπορούν να δουν ότι δεν είναι η Γιουνάιτεντ του παρελθόντος. Την Κυριακή είναι διαφορετικό παιχνίδι και θα πάμε εκεί με 120% κίνητρο. Είναι ένας "πόλεμος" και θα πάμε εκεί για να δώσουμε τη μάχη μας. Θα είναι πραγματικά δύσκολα, βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όμως ελπίζω να είμαστε κι εμείς καλά και όλα μπορούν να γίνουν.

Η ψυχολογία είναι στο πλευρό των αντιπάλων σας, καθώς προέρχονται από ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά έφερε ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική σε ένα ματς με νεύρα και ένταση. Παίζει ρόλο το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην ψυχολογία της ομάδας σου;
Ελπίζω πως όχι. Τώρα είναι άλλο παιχνίδι και είναι ένας μεγάλος αγώνας. Πρέπει να ξεχάσουμε το προηγούμενο ματς και έχουμε μπροστά μας ένα νέο παιχνίδι με νέες ευκαιρίες. Νομίζω ότι είναι το ίδιο και για τις δύο ομάδες. Εκεί θα είναι σαν "πόλεμος", όπως προείπα. Ότι έχει γίνει πιο πριν δεν παίζει ρόλο. Η Κυριακή μετράει.

Έχουμε δει τον Παναθηναϊκό στους σημαντικούς αγώνες της σεζόν, όπως με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να έχει καλή απόδοση, παίζοντας σωστά στο κομμάτι της τακτικής και με πάθος στο παιχνίδι του. Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει το ίδιο και στο ντέρμπι της Κυριακής;
Ναι, πρέπει. Όμως κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πρέπει να πάμε με πάθος και με θέληση για να "πεθάνουμε" για την ομάδα. Να κάνουμε τα πάντα για τους συμπαίκτες μας, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και αυτό το πνεύμα πρέπει να έχουμε. Ιδιαίτερα στα μεγάλα παιχνίδια, στα οποία κάποια μικρά πράγματα μπορούν να είναι αποφασιστικά. Ελπίζω να έχουμε την τύχη στο πλευρό μας και σίγουρα θα κάνουμε τα πάντα που μπορούμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Ο αντίπαλος σας παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα. Μπορείτε να τον υποχρεώσετε στην πρώτη του ήττα;
Δεν φοβόμαστε να πάμε εκεί. Τα βλέπουμε θετικά. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι στο οποίο όλοι θέλουν να αγωνιστούν και έχουμε καλές πιθανότητες για να κερδίσουμε. Όμως πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά. Δεν μπορούμε να πάμε εκεί και απλά να ελπίζουμε ότι θα πάει καλά. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Πάνω σε αυτό προετοιμαζόμαστε και ελπίζω να το δείξουμε την Κυριακή.

Είναι διαφορετικό παιχνίδι για σένα; Έζησες το ντέρμπι στον πρώτο γύρο και έχεις καταλάβει την ατμόσφαιρα που υπάρχει σε αυτά τα παιχνίδια και τη σημασία που έχουν για τον κόσμο…
Φυσικά και ακούς τον κόσμο να μιλάει γι’ αυτό το παιχνίδι και είναι λίγο ιδιαίτερο. Όμως στο τέλος το παιχνίδι δίνει τρεις πόντους, όπως και κάθε άλλο. Γνωρίζω ότι είναι κάτι "έξτρα" για τους οπαδούς και για τους Έλληνες φιλάθλους, ενώ και ο κόσμος στο εξωτερικό γνωρίζει ότι είναι μεγάλο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική και ξέρω ότι είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, όμως είναι από αυτά τα παιχνίδια που σου αρέσει να παίζεις. Πηγαίνεις εκεί και το απολαμβάνεις.

Έχεις αγωνιστεί σε μεγάλα παιχνίδια και με την Εθνική σου ομάδα, αλλά και στην Γερμανία και την Ολλανδία. Τι κάνει διαφορετικό αυτό το ντέρμπι;
Εδώ είναι το "νούμερο ένα" παιχνίδι. Για όλους και όχι μόνο για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν αυτό το παιχνίδι και αυτό το κάνει διαφορετικό. Είναι δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία και παράδοση στο πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο παιχνίδι για όλη την Ευρώπη και νομίζω ότι είναι διαφορετικό σε σχέση με αγώνες άλλων χωρών.

Έχεις κάποιο σχέδιο για να αιφνιδιάσεις τους αμυντικούς του Ολυμπιακού;
Δεν ξέρω… Ελπίζω να έχω. Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα να αγωνιστεί καλά και αν όλοι κάνουμε αυτό που πρέπει και βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, τότε ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα και στο σκοράρισμα. Πρώτα όμως πρέπει να κάνω τη δουλειά μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να βοηθήσω την ομάδα με αυτόν τον τρόπο και ελπίζω να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Κάνεις καλή σεζόν και έχω την εντύπωση πως η ανταμοιβή σου είναι η πρόσφατη κλήση σου στην Εθνική ομάδα. Συμφωνείς;
Θα πάω εκεί την άλλη εβδομάδα. Φυσικά και είναι όμορφο. Είναι πάντα όμορφο να αγωνίζεσαι για την Εθνική ομάδα. Κάνεις τα πάντα στον σύλλογο σου για να πετύχεις πράγματα με την ομάδα και είναι σαν μπόνους να πας στην Εθνική ομάδα. Είμαι χαρούμενος που θα πάω και πάλι εκεί και θα πάρω την ευκαιρία μου.

Αυτή η κλήση είναι η απόδειξη ότι έχεις επιστρέψει 100%;
Ίσως. Όπως λέμε στη Σουηδία: "Δεν είσαι καλύτερος από το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξες" και πρέπει να φέρνεις κάθε εβδομάδα καλά αποτελέσματα, να προπονείσαι σκληρά και για εμένα είναι όμορφο να πηγαίνω εκεί. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά στον Παναθηναϊκό και ελπίζω να πηγαίνω πιο συχνά στην Εθνική ομάδα. Κάνεις την σκληρή δουλειά εδώ και προσπαθείς να βοηθήσεις την ομάδα σου να πετύχει τον στόχο της και μετά είναι "μπόνους" αν κληθείς στην Εθνική ομάδα και πάρεις την ευκαιρία να αγωνιστείς.

Σχετικά άρθρα