Τιμωρήθηκαν με πρόστιμα Παναθηναϊκός και Αρης

Με χρηματικά πρόστιμα τιμωρήθηκαν Παναθηναϊκός και Αρης, για όσα συνέβησαν στα παιχνίδια με Εργοτέλη και Πλατανιά αντίστοιχα, αλλά τουλάχιστον απέφυγαν την τιμωρία της έδρας τους.Οι πράσινοι επέρριψαν στην αστυνομία την ευθύνη για τα επεισόδια που έγιναν έξω από την Λεωφόρο μετά το τέλος του αγώνα με τους Κρητικούς, έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών. Οσο για τις καταγγελίες του Εργοτέλη για απόπειρα εισβολής στα αποδυτήρια της ομάδας από οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο νομικός εκπρόσωπος του Τριφυλλιού, Γιάννης Κάρμης, έκανε λόγο για 3-4 οπαδούς που ήταν στην είσοδο των αποδυτηρίων και οι οποίοι είχαν μπει για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα που έπεφταν έξω από το γήπεδο.

Ετσι, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή τιμώρησε τους πράσινους με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ύψους 35.000 ευρώ για την συμπεριφορά των οπαδών τους.

Οσον αφορά τον Αρη, το παρών έδωσαν ο Λάμπρος Σκόρδας, με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΑΕ και ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης. Οι κίτρινοι υποστήριξαν ότι υπάρχουν αοριστίες στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με τον Πλατανιά στα Περιβόλια και επεσήμαναν ότι ο διαιτητής Μάνταλος, που το συνέταξε, τελούσε υπό σύγχυση.

Ο Αρης σαν ΠΑΕ τιμωρήθηκε με 2.000 ευρώ πρόστιμο και από κει και πέρα οι Κακογλου, Μπιμπισιδης, Γιάγκος, Μποτζόρης, Μπουγιουκλής με 2.000 ευρώ πρόστιμο και ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για 20 μέρες, ενώ ο Σκόρδας με 1.000 ευρώ πρόστιμο και 15 μέρες ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της  26ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Αρης, Ν.Κακογλου (προπονητή), Κ.Μπιμπισιδη (εκπρόσωπο),Ν. Γιάγκου (Γυμναστή), Δ.Μποτζόρη (φυσικ/πευτή), Δ.Μπουγιουκλή(διερμηνέα), Χ.Σκόρδα (πρόεδρο): διότι: «Στο 80΄λεπτό του αγώνα με την κατακύρωση τέρματος της γηπεδούχου ομάδας από τον Α΄ βοηθό διαιτητή, δημιουργήθηκε ένταση και σύρραξη των ποδοσφαιριστών, του πάγκου των αναπληρωματικών και του έξτρα πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας με στόχο τον Α΄ βοηθό. Κατά τη διάρκεια της σύρραξης προπηλάκισαν και έσυραν τον βοηθό ως τα κιγκλιδώματα του αγωνιστικού χώρου. Ακολούθησαν παράγοντες από τον πάγκο της εγκαλουμένης. Για 5΄λεπτά επικρατούσε  πανικός ενώ ο διαιτητής, η αστυνομία και παράγοντες της εγκαλουμένης κατάφεραν να τους απομακρύνουν όλους. Στο σημείο αυτό ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά τον αγώνα και μαζί με τους βοηθούς του μετέβησαν στα  αποδυτήρια προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα στον αγωνιστικό χώρο», καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Κακογλου, Μπιμπισιδη, Γιάγκου, Μποτζόρη, Μπουγιουκλή, Σκόρδα: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στους κ.κ.Ν. ΚΑΚΟΓΛΟΥ, Κ. ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΗ, Ν.ΓΙΑΓΚΟΥ, Δ.ΜΠΟΤΖΟΡΗ και Δ.ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗ τις πειθαρχικές ποινές α) την χρηματική ποινή των δύο χιλιάδων ευρώ και β) ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για είκοσι (20) ημέρες στον καθένα. Τέλος επιβάλλει στον κ.Χ. ΣΚΟΡΔΑ α) την χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ και β ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες.

Β) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 23/2/2014 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ Αριθ. Πρωτ. 1003/2/489/8-ξ΄ Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ.

* Οι υποθέσεις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. – Βελλής αναβλήθηκαν.

4 αγωνιστικές σε Μπουγαΐδη και Μπακασέτα
Με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών τιμωρήθηκαν από την Πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης και ο Τάσος Μπακασέτας, για την αποβολή τους στο παιχνίδι του Άρη με τον Πλατανιά.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Σταύρου Μάνταλου, ο οποίος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι επιτέθηκαν στο βοηθό διαιτητή Γιουργιώτη για την κατακύρωση του δεύτερου γκολ της ομάδας των Χανίων.

Παράλληλα, ο Απόλλων Σμύρνης θα στερηθεί στο εκτός έδρας ματς με τη Βέροια των υπηρεσιών των Αλέξανδρου Τζόρβα, Χρήστου Μίνγκα και Πέτρου Κανακούδη.

Οι τρεις παίκτες τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, επειδή ο διαιτητής της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, Απόστολος Αμπάρκιολης, έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι διαμαρτυρήθηκαν έντονα μετά το σφύριγμα της λήξης.

Σχετικά άρθρα