Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις ανάμεσα σε brownie και cheesecake… αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Ένα πλούσιο, σοκολατένιο brownie στη βάση, με μια αφράτη και δροσερή στρώση cheesecake από πάνω. Εύκολη στην εκτέλεση, εντυπωσιακή στο αποτέλεσμα και τέλεια για κάθε περίσταση!
Υλικά
Για τη βάση (brownie)
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 175 γρ. βούτυρο (ανάλατο)
- 250 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κακάο
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. κομμάτια σοκολάτας (προαιρετικά μαύρη)
- Μια πρέζα νιφάδες αλατιού
Για την επικάλυψη (cheesecake)
- 600 γρ. τυρί κρέμα (πλήρες)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή όσο σου αρέσει)
- 300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προετοίμασε τη φόρμα
Στρώσε ένα ταψάκι 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί (να καλύπτει και τα πλαϊνά). Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C (αέρα) ή 190°C (αντιστάσεις). - Φτιάξε τη βάση brownie
Σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί), λιώσε μαζί το βούτυρο, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Αφαίρεσέ το από τη φωτιά και ρίξε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Ανακάτεψε.
Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και τέλος τη βανίλια.
Αν θέλεις, πρόσθεσε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά. - Ψήσε τη βάση
Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να έχει σταθεροποιηθεί εξωτερικά αλλά να κουνιέται ελαφρώς στο κέντρο.
Άφησέ το να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα. - Ετοίμασε το cheesecake topping
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακάτεψε.
Ρίξε την κρέμα γάλακτος και χτύπησε μέχρι να πήξει και να στέκεται (προσοχή να μην παραχτυπηθεί). - Συναρμολόγηση
Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα cheesecake πάνω στη βάση brownie και ίσιωσέ το με μια σπάτουλα.
Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ή όλη νύχτα) μέχρι να σταθεροποιηθεί. - Σερβίρισμα
Σήκωσε το γλυκό με το χαρτί, κόψε σε τετράγωνα κομμάτια και απόλαυσε!