Αυτό είναι το comfort food που χρειάζεσαι! Η γεύση του θυμίζει ιταλικό εστιατόριο, αλλά γίνεται με λίγα υλικά και ελάχιστο κόπο.
Υλικά που θα χρειαστείς
- 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι, με ή χωρίς πέτσα)
- 1 κ.γ. ρίγανη – θυμάρι – βασιλικό)
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 220 γρ. μακαρόνια (ό,τι προτιμάς: σπαγγέτι, λιγκουίνι ή φετουτσίνι)
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 170 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ½ λεμόνι (χυμός & ξύσμα)
Βήμα 1: Ψήσε το κοτόπουλο να γίνει χρυσαφένιο
- Ανακάτεψε το κοτόπουλο με τα μυρωδικά, το αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήσε το κοτόπουλο για 7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
- Βγάλ’ το και άφησέ το να ξεκουραστεί σε ξύλο κοπής.
Βήμα 2: Ετοίμασε τα μακαρόνια
- Βράσε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό, 1 λεπτό λιγότερο απο τον χρόνο της συσκευασίας.
- Κράτα λίγο από το νερό του βρασίματος, θα σου χρειαστεί για τη σάλτσα!
Βήμα 3: Η σάλτσα-όνειρο
- Στο ίδιο τηγάνι, ρίξε το βούτυρο και το σκόρδο. Μόλις μυρίσει, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε.
- Ρίξε μέσα τα ¾ της παρμεζάνας και 60 ml από το νερό των μακαρονιών.
- Άφησέ το να σιγοβράσει μέχρι να γίνει βελούδινη, πλούσια σάλτσα.
Βήμα 4: Ένωσε τα πάντα
- Ρίξε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.
- Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο ακoμη νερό για να γίνει η σάλτσα πιο απαλή.
- Ρίξε μαϊντανό, πιπέρι και χυμό λεμονιού για φρεσκάδα.
Βήμα 5: Σέρβιρε
- Σέρβιρε τα μακαρόνια σε μπολ, κόψε το κοτόπουλο σε φέτες και βάλε το απο πάνω.
- Πρόσθεσε λίγο ακόμη παρμεζάνα, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.
Το μυστικό της επιτυχίας
Το νερό των μακαρονιών είναι το «μαγικό» υλικό που βοηθά τη σάλτσα να δέσει τέλεια.
Μην το πετάξεις, λίγες κουταλιές αρκούν για να γίνει η σάλτσα απαλή και μεταξένια.