Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Πέρκα: «Δεν σας απήγαγε κανείς, πήγατε στη Γάζα για τις selfies και τα βιντεάκια στο TikTok»

Άντρας με κοστούμι και μπλε γραβάτα και γυναίκα με γκρίζα μαλλιά και μαύρη μπλούζα

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τη βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, με αφορμή την ομιλία της τελευταίας για όσα έζησε ως μέλος του στόλου “Global Sumud Flotilla”, που είχε ως στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.


Η αντίδραση Γεωργιάδη: «Δεν σας απήγαγε κανείς, πήγατε για τα βιντεάκια στο TikTok»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την κ. Πέρκα, λέγοντας: «Κάνατε λάθος που είσαστε σε αυτό το πλοίο και που πήγατε ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ έχει τεράστια σημασία για τα εθνικά συμφέροντα, σημειώνοντας:

«Είναι κοινές ασκήσεις με τα F35. Είναι στα διεθνή φόρα. Στους πολλούς εβραίους τουρίστες και επενδυτές. Ναι, το Ισραήλ είναι μεγάλος φίλος της Ελλάδος».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «δεν έχει να καταδικάσει την πράξη του Ισραήλ αλλά εσάς που πήγατε να βάλετε τη χώρα σε περιπέτεια».

«Για ποια απαγωγή μιλάτε;»

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της βουλευτού ότι «το κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ απήγαγε 500 πολίτες σε διεθνή ύδατα», ο υπουργός τόνισε πως η αποστολή βρισκόταν σε εμπόλεμη περιοχή.


«Γιατί κλαίγεστε και λέτε οτι σας απήγαγαν; Είχατε προειδοποιηθεί από ένα κυρίαρχο κράτος ότι εκεί είναι εμπόλεμη ζώνη και πήγατε σε εμπόλεμη περιοχή!», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας:

«Για ποια απαγωγή μιλάτε, συλληφθήκατε σε μια περιοχή ναυτικού αποκλεισμού του Ισραήλ, προφανώς για να είστε εδώ μαζί μας σήμερα, δεν υπήρξε απαγωγή. Αν σας είχαν απαγάγει δεν θα μιλούσατε χαρούμενα στη Βουλή. Αντίθετα αυτοί που έχουν απαχθεί από τα σπίτια τους είναι οι Εβραίοι στις 7 Οκτωβρίου που είναι δύο χρόνια στα λαγούμια της Γάζας».

«Για τις σέλφι πήγατε, για τα βιντεάκια στο TikTok»

Ο υπουργός κατηγόρησε την Πέτη Πέρκα ότι η πράξη της «δεν είχε κανέναν ηρωισμό» και πως «η Αριστερά έχει να προσφέρει μόνο επικοινωνιακό θόρυβο».

«Για τις σέλφι πήγατε, για τα βιντεάκια στο Tik Tok πήγατε», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δυσκολεύεται να υπερασπιστεί την απόφαση της κυβέρνησης να καλύψει τα έξοδα επιστροφής της αποστολής.

Η απάντηση Πέρκα: «Θα ξαναπάω στη Γάζα – έκανα το πολιτικό και ηθικό μου καθήκον»

Η Πέτη Πέρκα απάντησε πως «προφανώς δεν είμαστε ήρωες» και οτι θεωρεί πως «έκανε το πολιτικό και ηθικό της καθήκον».

«Η ιστορία θα είναι αμείλικτη σε όσους δε μίλησαν για αυτό το έγκλημα, την εξόντωση ενός λαού», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα ξαναπάει στη Γάζα και ότι «το μήνυμα της αλληλεγγύης έπιασε τόπο».

Απευθυνόμενη προσωπικά στον υπουργό, σημείωσε:

«Εσάς σας τοποθετώ ευθέως στην Ακροδεξιά» και υπογράμμισε ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια ήταν συμβολική».

Νέα ένταση και φραστικά επεισόδια

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά:

«Αν όλα πάνε καλά θα ξαναπάμε όλοι στη Γάζα γιατί χάρη στο σχέδιο του Προέδρου Τραμπ θα έχει απελευθερωθεί η Γάζα», κατηγορώντας τη βουλευτή ότι δεν είπε τίποτα για τη συμφωνία εκεχειρίας «παρά μόνο περιέγραψε τις αναμνήσεις της από την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο».

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο υπουργός φώναξε:

«Κλάψτε ελεύθερα για την Χαμάς που χάνετε, γιατί ο πρόεδρος Τραμπ φέρνει την ειρήνη!». Τότε η ανεξάρτητη βουλευτής Κυριακή Μάλαμα ακούστηκε να του λέει εκτός μικροφώνου: «Τα χάπια σας τα πήρατε;».

Ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς παρενέβη ζητώντας να διαγραφεί η φράση από τα πρακτικά, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη».

Σχετικά άρθρα