Βελλής: Εβαλαν τον Σιδηρόπουλο για να βλάψουν τον Παναθηναϊκό

Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής μίλησε για την πρόθεσή του να φύγει από την ομάδα το καλοκαίρι και την κατάσταση στη διαιτησία στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανέφερε πως ο ορισμός του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι της Κυριακής έγινε με σκοπό να βλάψουν τον Παναθηναϊκό.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βελλή στο Αθλητικός Metropolis:

"Δεν μπήκα στα αποδυτήρια και είπα στους παίκτες να μην πάνε στους αγώνες. Εγώ είπα πως θα ακολουθήσω πορεία αφού ακούσω και την γνώμη του κόσμου της ομάδας. Για μένα το σωστό είναι πως με βάση αυτά που βλέπει κανείς, σηκωνόμαστε και φεύγουμε. Εάν θέλουμε να πάρουμε καμιά διαιτησία μετά την φασαρία που κάναμε μένουμε εδώ που είμαστε. Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Super League, όταν έγινε η ερώτηση αν χρειάζεται μια εγχείρηση το ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε ο κ. Μώραλης "γιατί, είναι άρρωστο;".
Εντάξει, γελάει ο κόσμος, προφανώς θα αναφερόταν στην Premier League. Πολλά παιχνίδια στην Super League δεν είναι νόμιμα, είτε με διαιτητική παρέμβαση, είτε με κάποια συνεννόηση. Κατά την κρίση μου, δεν έχουν δώσει και πέναλτι εις βάρος της ομάδος μου, αλλά όταν βλέπεις περίεργα αποτελέσματα που δημιουργούν ερωτηματικά, κάτι γίνεται. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.
Μπορεί ένας διαιτητής να μην σου δώσει ένα πέναλτι αλλά σε όλο το παιχνίδι να είναι σωστός. Εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι διαιτητές οι οποίοι εκτελούν εντολές. Οι δύο διαιτητές είναι οι Σπάθας και Αμπάρκιολης που έβλαψαν την ομάδα μου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι πάνε και ορίζουν τον Σιδηρόπουλο στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Πας και ορίζεις έναν διαιτητή που έχει ακουστεί αρνητικά, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει εκφράσει παράπονα για τον συγκεκριμένο διαιτητή.
Επίτηδες τον έβαλαν για να βλάψουν τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν καλοί διαιτητές στην Ελλάδα. Είναι λάθος να λέμε πως οι διαιτητές είναι άσχημοι. Έχει τύχει να πάω να συγχαρώ διαιτητές, αλλά υπάρχουν και άλλοι που εκτελούν εντολές. Όταν βλέπεις διαιτητές να μην ακυρώνουν γκολ που δεν έχουν περάσει την γραμμή και να βλέπεις τον άλλον να πηγαίνει προς την σέντρα δεν σου κινεί την υποψία;.
Δεν ξέρω αν πίσω από αυτό υπάρχει στοιχηματικό κέρδος. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος παίζει και τι παίζει. Αλλά έχουμε ένα πρωτάθλημα που μυρίζει από διάφορες πλευρές. Βεβαίως μπορεί να παίζει και το στοιχηματικό. Το να μην έχεις αποδείξεις και να μην μιλάς είναι μια δικαιολογία. Υπάρχει μεγάλη ομερτά στην Ελλάδα και γι’ αυτό δεν μιλάει κανείς και συγχαρητήρια στην Δικαιοσύνη που μπόρεσε και απέδειξε τα στημένα παιχνίδια".
Αναφορικά με την κατάσταση στον Άρη, σχολίασε: "Το θέμα είναι αν θα παιχτεί το υπόλοιπο της χρονιάς καθαρά. Αν παιχτεί καθαρά, τα παιδιά του Άρη φτύνουν αίμα για το καλύτερο δυνατό, έχουν μέταλλο, είναι και οι άλλες ομάδες καλές. Ο Άρης έχει πολύ δύσκολο έργο. Και ο Απόλλων μπορεί να πέσει αγωνιστικά, αλλά το θέμα μου και η κραυγή μου εμένα είναι άσε με να πέσω κανονικά".

Σχετικά άρθρα