Βαζέχα: Χρειάζεται πάθος και εγωισμός στο ντέρμπι

Για το ντέρμπι των αιωνίων, τον Ολυμπιακό της Ευρώπης, τη νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά και το δικό του, προπονητικό μέλλον, μίλησε στην ΟΠΑΠ TV ο παλαίμαχος άσος του Τριφυλλιού Κριστόφ Βαζέχα .Αναλυτικά διαβάστε τι είπε ο Βαζέχα:
Για το ντέρμπι των "αιωνίων": «Υπήρχαν αρκετά ντέρμπι με πολύ κόσμο κι από τις δύο πλευρές. Μια φορά κέρδιζε η μία ομάδα, μια φορά η άλλη ομάδα. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι, δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία. Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται πολύ πάθος, εγωισμός. Αυτά τα δύο στοιχεία παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από την τακτική κι όλα τα άλλα».
Για το εάν επηρεαστεί ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί της Μάντσεστερ: «Πάντα όταν έχεις κάποια επιτυχία στην Ευρώπη υπάρχει κάποια χαλάρωση, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει ότι αξίζει την πρώτη θέση και θα παίξει πολύ σοβαρά».
Για τον σημερινό Ολυμπιακό: «Να πούμε την αλήθεια, ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τις υπόλοιπες ομάδες. Προσπάθησε ο ΠΑΟΚ να τον πλησιάσει, αλλά η διαφορά είναι μεγάλη κι οι άλλες ομάδες θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να πλησιάσουν τον Ολυμπιακό».
Για τον σημερινό Παναθηναϊκό: «Πρέπει να πούμε κατ’ αρχήν ότι είναι καινούργια ομάδα. Νέα παιδιά, από την Ακαδημία. Ο Γιάννης Αναστασίου κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα με αυτά τα παιδιά να είναι σε αυτή τη θέση που είναι τώρα. Κι έδειξε και με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο ότι μπορεί να κερδίσει και αυτές τις ομάδες. Είναι σε καλό δρόμο ο Παναθηναϊκός κι ένα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι θα κερδίσει 100% η μια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πάντως μόνο να κερδίσει έχει από αυτό τον αγώνα».
Για την αστάθεια του Παναθηναϊκού: «Μην ξεχνάμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι πολύ χαμηλός. Πρέπει τα παιδιά να παίξουν δύο τρία χρόνια μαζί για να αποκτήσουν εμπειρία. Τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο ισχυρός, θα έχουν περισσότερες νίκες και θα είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία».
Για το ντέρμπι που τον έχει σημαδέψει: «Ο τελικός του Κυπέλλου το 1993 που κερδίσαμε με 1-0. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες κι ήμουν πολύ τυχερός που σκόραρα και κερδίσαμε με 1-0».
Τι θέλει από το ποδόσφαιρο: «Για εμάς τους ποδοσφαιριστές που παίζουμε στον αγωνιστικό χώρο είναι καταπληκτική ατμόσφαιρα όταν το γήπεδο είναι γεμάτο με οπαδούς και των δύο ομάδων. Πιστεύω ότι θα ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές. Δεν ξέρω πότε, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε για να γεμίσουν τα γήπεδα με οπαδούς και των δύο ομάδων. Τότε το παιχνίδι έχει άλλο χρώμα».
Για τον προπονητή Βαζέχα: «Ξεκίνησα στην Καλλιθέα. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Άλλο να είσαι ποδοσφαιριστής, άλλο προπονητής. Εμένα αυτή η δουλειά μου αρέσει. Πιστεύω του χρόνου να είμαι πάλι σε κάποια ομάδα. Όπως κι όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, έτσι και τώρα θέλω να τα δίνω όλα. Θα προσπαθήσω και στη προπονητική μου καριέρα να τα δώσω όλα για να πετύχω».

Σχετικά άρθρα