Η uefa για το δικό μας clasico

Αφιέρωμα στα ντέρμπι που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο φιλοξενεί η ιστοσελίδα της UEFA και όπως είναι φυσικό το ελληνικό "clasico" ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κατέχει περίοπτη θέση.Το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Η αντιπαλότητά τους έχει σημαδέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη στιγμή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται σε διαφορετικές τροχιές.

Ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν σφραγίσει την κατάκτηση του 41ου τίτλου του, έχοντας χάσει μόλις τέσσερις πόντους στη Σούπερ Λιγκ όλη τη σεζόν. Βρίσκεται 20 πόντους μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και την Τρίτη πήρε μία διάσημη νίκη με 2-0 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί με ζήλια, 27 ολόκληρους πόντους πίσω, αλλά για τον αρχηγό του Ζέκα το ματς αποτελεί κίνητρο από μόνο του. ”Ο Ολυμπιακός έχει ανεβασμένο ηθικό μετά τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ και απίζει εντός έδρας, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα τον κερδίσει φέτος".

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ντέρμπι του Σαββατοκύριακου Μπάγερν – Σάλκε, Φέγενορντ – Άγιαξ, Ατλέτικο – Ρεάλ, Μίλαν – Γιουβέντους και Παρί – Μαρσέιγ.

Σχετικά άρθρα