Pregame: Ξάνθη-Λεβαδειακός

Η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκας ανοίγει το Σάββατο (1/3, 15:00GR) στην Ξάνθη, εκεί όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται το Λεβαδειακό.
Με μία νίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια της η Ακριτική ομάδα θέλει το τρίποντο για να απομακρυνθεί περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το ευχάριστο για τον Νίκο Κεχαγιά είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήµατα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης. Στα στόπερ οι Βάλλας-Γούτας θα αποτελέσουν το δίδυμο για τους ακρίτες. Στα δεξιά της άμυνας ο Μανώλης Μπέρτος με τις τελευταίες καλές του εμφανίσεις έχει το πάνω χέρι από τον Μπαξεβανίδη, ενώ στα αριστερά επιστρέφει ο Παϊτο που αυτήν την εβδομάδα προπονήθηκε κανονικά. Στον άξονα ο Ντε Γκουζμάν θα έχει ως συνοδοιπόρο του τον Φλίσκα. Στη θέση του επιτελικού ο Μάνταλος με άμεση εντολή να… παίρνει μπάλες, έχοντας στο πλευρό του τους Κάλβο, Σολτάνι, Σολάρι σαν επιθετική τριάδα.

Η αποστολή της Ξάνθης: Κυριακίδης, Τσέμα, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Χοσέμι, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Σουάρεζ, Κάλβο, Τριάδης, Μαρίν, Σολτάνι, Σολάρι, Ράνος, Νάκας.

Ο Λεβαδειακός προέρχεται από δύο σερί νίκες, αµφότερες στο γήπεδό του. Ωστόσο, η παρουσία των Βοιωτών µακριά από την έδρα τους είναι τραγική. Στους 11 τελευταίους αγώνες δεν έχουν πάρει βαθµό εκτός έδρας ενώ στα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν σκοράρει µόνο µία φορά.

Ο Λεβαδειακός ταξίδεψε στην Ξάνθη με αρκετές απουσίες καθώς ο Σάββας Παντελίδης δεν έχει στην διάθεση τους τον Κονέ, τον Ιντζίδη, τον Μάγκα, τον Λαμπρόπουλο, τον Ιωαννίδη και τον Βασιλείου. Ο Μάντζιος τελικά μπήκε στην αποστολή αλλά η συμμετοχή στην ενδεκάδα μόνο δύσκολη θεωρείται.

Τερματοφύλακας θα ξεκινήσει ο Στρατηλάτης που έχει κερδίσει τη θέση από τον επιρρεπή σε λάθη Πρζιρόφσκι.  Στα στόπερ πλάι στον έμπειρο Κώτσιο θα βρίσκεται ο Γεωργίου. Στα δεξιά ο αρχηγός Μουλόπουλος, στα αριστερά ο Λυκογιάννης. Στον άξονα με 2 αμυντικά χαφ θα αγωνιστεί ο Παντελίδης που βρήκε σχήμα με τους Πετράτζι και Βαρέλα. Μπροστά τους ο Ροτζέριο Μάρτινς σε επιτελικό ρόλο. Η τριάδα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Ορτέγκα στα δεξιά, Μιλοσάβλιεφ στα αριστερά και τον σέντερ φορ Καπό.

Η αποστολή του Λεβαδειακού: Στρατηλάτης, Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Γεωργίου, Λυκογιάννης, Χαραλάμπους, Πετράτσι, Ροζέριο, Βαρέλα, Μιλοσάβλιεφ, Πέππας, Γιάντσης, Μάντζιος, Ορτέγκα και Καπό.

Η παράδοση δείχνει ξεκάθαρα Ξάνθη. Σε σύνολο 12 αγώνων η Ξάνθη έχει 11 νίκες και μια ισοπαλία έχει καταφέρει να αποσπάσει ο Λεβαδειακός πριν 2 χρόνια. 29-3 τα τέρματα!

Σχετικά άρθρα