Τσόρι: Γκολ στον Παναθηναϊκό

Μετά την Μάντσεστερ, ο Τσόρι Ντομίνγκες θέλει να σκοράρει και εναντίον του Παναθηναϊκού για να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό στο αιώνιο ντέρμπι. Ο Αργεντίνος άσος ζήτησε από τους οπαδούς της ομάδας να είναι ήσυχοι την Κυριακή και τους διαβεβαίωσε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για τη νίκη.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσόρι στη Nova:

Πλέον, σε αποκαλούν το νέο μαέστρο του Ολυμπιακού. Κόντρα στην Μάντσεστερ έκανες μία απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας σου, αν όχι την καλύτερη;
«Πραγματικά τα πράγματα έχουν πάει πάρα πολύ καλά για εμάς. Είναι λίγο υπερβολικό που με αποκαλούν μαέστρο, γιατί κάναμε μία πολύ καλή ομαδική δουλειά και φέραμε αυτό το αποτέλεσμα την Τρίτη. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είχα αυτή την απόδοση και πέτυχα το γκολ και που γενικότερα τα πράγματα κύλησαν καλά. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος».
 
Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που νίκησε στην έδρα της στους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το επίτευγμα;
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι με μία καλή διαφορά. Μας δημιούργησε πολλές προσδοκίες. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε στην έδρα μας. Οποιαδήποτε ομάδα θα ήθελε να είχε κάνει μία νίκη στην έδρα της. Όμως, πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Ακόμα δεν έχει φθάσει η ώρα για να γιορτάσουμε γιατί απομένει ένα παιχνίδι, Πρέπει να συνεχίσουμε με ηρεμία και να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς το ίδιο καλά, όπως κάναμε και για το ματς με την Μάνστεστερ».
 
Θα συμφωνείς πως παρά τη νίκη με 2-0, τίποτα δεν έχει κριθεί στην υπόθεση πρόκριση, καθώς η Μάντσεστερ είναι ικανή για τα πάντα στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Μίτσελ μας έλεγε πως εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί, θα ήθελε για αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης για να την αντιμετωπίσει ως προπονητής των «ερυθρόλευκων». Μήπως εσύ θα επιθυμούσες κάποιον άλλον αντίπαλο μετά την εμφάνιση της Ρεάλ στον αγώνα με την Σάλκε;
«Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή έχουν μείνει στη διοργάνωση οι καλύτερες ομάδες. Οπουδήποτε και αν χρειαστεί να παίξουμε θα είναι πολύ δύσκολο. Έχω παίξει στο στάδιο της Ρεάλ και είναι πραγματικά μία πολύ ωραία εμπειρία. Εμείς οπουδήποτε και αν χρειαστεί να παίξουμε, θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Θα είναι, όμως, πάρα πολύ ωραία εμπειρία να παίξουμε στο «Μπερναμπέου», το οποίο είναι ένα πάρα πολύ ωραίο στάδιο. Πράγματι η Ρεάλ πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση».
 
Τώρα πόσο δύσκολη είναι για εσάς η διαδικασία της προετοιμασίας για ένα ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος μετά από μία τόσο μεγάλη προσπάθεια που κάνατε στο Τσάμπιονς Λιγκ;
«Είναι δύσκολο, γιατί πραγματικά η κούραση είναι πολύ μεγάλη μετά από την προσπάθεια που κάναμε την Τρίτη. Όμως εμείς είμαστε προετοιμασμένοι από την αρχή της χρονιάς. Συνεχίζουμε να κάνουμε πολύ σημαντική δουλειά ώστε να παίζουμε πάντα στο ίδιο επίπεδο. Τώρα έχουμε πολύ υψηλό κίνητρο, καθώς υποδεχόμαστε ένα πολύ σημαντικό αντίπαλο. Είναι ένα ντέρμπι. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα χρώματα της φανέλας μας. Και είμαστε έτοιμοι για το ντέρμπι παρά το γεγονός πως είμαστε εξαντλημένοι απ’ τον τελευταίο αγώνα μας».
 
Είναι εφικτό να επαναλάβετε μέσα σε λίγα 24ωρα τόσο καλή εμφάνιση, ανάλογη με αυτή που κάνατε κόντρα στην Μάντσεστερ;
«Μπορεί να κάναμε πολύ καλά ορισμένα πράγματα, ωστόσο υπάρχουν και κάποια τα οποία πρέπει να διορθωθούν. Κάναμε κάποια μικρά λάθη, πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Καθώς τα πράγματα ξεκαθαρίζουν σε όλες τις διοργανώσεις, είναι η ώρα που εμείς πρέπει να πιέσουμε. Να φανούμε ακόμα καλύτεροι από όσο ήμασταν στο παρελθόν. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Παρόλο που την Τρίτη ήμασταν πολύ καλοί, κάναμε κάποια λάθη. Αυτά τα λάθη πρέπει να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε στα επόμενα παιχνίδια για να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι».
 
Γνωρίζεις πως σε περίπτωση κατά την οποία ο ΠΑΟΚ δεν επικρατήσει την Κυριακή του Εργοτέλη στην Κρήτη, τότε με νίκη επί του Παναθηναϊκού θα κατακτήσετε μαθηματικά τον τίτλο. Τούτο θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς την Κυριακή;
«Το ξέρω πως υπάρχει πιθανότητα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα την Κυριακή. Όμως, καθώς εκπροσωπούμε μία πολύ μεγάλη ομάδα, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να προσπαθήσουμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς. Εμείς πρέπει να προετοιμάσουμε το παιχνίδι της Κυριακής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάμε για τη νίκη. Ακόμα και αν το πρωτάθλημα τελειώσει αυτή την Κυριακή, ή την επόμενη, ή τη μεθεπόμενη, εμείς θα είμαστε υποχρεωμένοι να εμφανιζόμαστε όλο και καλύτεροι σε όλα τα παιχνίδια, ώστε να κερδίζουμε όλους τους αντιπάλους».
 
Για τον Παναθηναϊκό τι εικόνα έχει;
«Δεν συνηθίζω να εκφράζω τη γνώμη μου για τους αντιπάλους μας. Φαντάζομαι πως ο Παναθηναϊκός θα έρθει με διάθεση να μας νικήσει. Γιατί αυτό θα κάνει τα πράγματα λίγο καλύτερα για εκείνον. Εμείς, όμως, έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε το τι μπορούμε εμείς να κάνουμε. Σκεφτόμαστε το δικό μας παιχνίδι. Είμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε την Κυριακή ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Γιατί όπως είπαμε υπάρχει πιθανότατα να πετύχουμε έναν από τους στόχους μας. Θα το κάνουμε για τους φιλάθλους μας οι οποίοι θα είναι δίπλα μας. Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε όσο το δυνατό νωρίτερα τον τίτλο και να εμφανιζόμαστε διαρκώς καλύτεροι».
 
Θα ήθελες να πετύχεις γκολ και επί του Παναθηναϊκού;
«Φυσικά, ναι».
 
Ο Κάμπελ δήλωσε πως είχε ονειρευτεί ότι θα πετύχει γκολ στην Μάντσεστερ. Μήπως και εσύ το είχες ονειρευτεί;
«Όχι, δεν το είχα ονειρευτεί. Όμως το ήθελα πάρα πολύ. Το είχα σκεφθεί. Το προσπάθησα πάρα πολύ, γιατί είχε γεννηθεί προσφάτως το μωράκι μου και ήθελα να του το αφιερώσω».
 
Θα ήθελες να στείλεις και ένα μήνυμα προς τον κόσμο που θα βρεθεί στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;
«Να είναι ήσυχοι. Να παραμείνουν ήρεμοι. Τους διαβεβαιώνουμε πως η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να παρουσιάσει ένα ωραίο παιχνίδι για να πάρει μία μεγάλη νίκη. Να είναι περήφανοι για τους ποδοσφαιριστές. Θα τα δώσουμε όλα τόσο σε αυτό το παιχνίδι, όσο και στα επόμενα. Και θα τους κάνουμε περήφανους που είναι μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού, όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι, αλλά σε όλα».

Σχετικά άρθρα