Συνέρχεται και ανασαίνει η Ξάνθη, 4-1 τον Λεβαδειακό

Με δύο γκολ του Σολάρι και από ένα των Σολτάνι και Μαρίν η Ξάνθη κέρδισε 4-1 τον Λεβαδειακό για την 27η αγωνιστική της Super League
Τη δεύτερη σερί εντός έδρας της νίκη πανηγυρίζει η Ξάνθη, που μετά από διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα δείχνει να έχει συνέλθει και να παίρνει πάλι τρίποντα. Με το δεύτερο στα τελευταία έντεκα ματς η ομάδα του Κεχαγιά προσπέρασε τον Λεβαδειακό, που έμεινε στους 30 βαθμούς, ενώ δημιούργησε διαφορά 7 βαθμών από τα μπαράζ. Ο Σολάρι άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με δύο γκολ (στο 3′ και στο 49′), αλλά οι βοιωτοί δεν το έβαλαν κάτω, μειώνοντας στο 75′ με τον Γεωργίου. Η Ξάνθη όμως εκμεταλλεύτηκε τα κενά, που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι ψάχνοντας την ισοφάριση και μετά από γκολ-πέναλτι του Μαρίν και ωραίο τέρμα του Σολτάνι έφτασε στο επιβλητικό 4-1.

Η Ξάνθη ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο 3′ άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν λάθη στην άμυνα του Λεβαδειακού, έκλεψαν την μπάλα η οποία έφτασε αριστερά στον Μάνταλο ο οποίος γύρισε όμορφα προς τον Σολτάνι ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς να βγάλει τη μεγάλη φάση.

Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 25′ όταν η μπάλα στρώθηκε στον Βαρέλα έξω από την περιοχή αυτός επιχείρησε ανενόχλητος το σουτ αλλά ο Κυριακής με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Οι ακρίτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφεραν να την μετουσιώσουν σε γκολ μέχρι το ημίχρονο.

Τα κατάφεραν όμως στις αρχές της επανάληψης. Ο Κώτσιος ανέτρεψε τον Κάλβο και ο Σπάθας καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σολάρι νικώντας τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού στο 49′. Ο Λεβαδειακός αντέδρασε και δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες, αλλά ο Μιλοσάβλιεφ έπεσε δύο φορές πάνω στον Κυριακίδη, ενώ και ο Βαρελά από εξαιρετική θέση αστόχησε. Τελικά κατάφεραν να μπουν εκ νέου στο ματς στο 75′ με γκολ-κεφαλιά του Γεωργίου μετά από κόρνερ.

Οι βοιωτοί βγήκαν μαζικά στην επίθεση για να φτάσουν στην ισοφάριση και το πλήρωσαν, κάνοντας πολλά λάθη στην άμυνά τους. Αρχικά ο Σολτάνι κέρδισε πέναλτι το οποίο ο Μαρίν εκμεταλλεύτηκε γράφοντας το 3-1 στο 84′ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σολτάνι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας με ωραίο σουτ μετά από εξίσου ωραία συνεργασία των συμπαικτών του το τελικό 4-1.

SKODA Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι, Παϊτο, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Κάλβο (86′ Ράνος), Μάνταλος (80′ Μαρίν), Σολτάνι, Σολάρι (67′ Βασιλακάκης).

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Πετράτσι (62′ Λυκογιάννης), Βαρέλα, Ορτέγκα, Μάρτινς (70′ Μάντζιος), Μιλοσάβλιεφ, Καπό (43′ Γιάντσης).

Σχετικά άρθρα