Ο Τζέιμι Όλιβερ αποκαλύπτει το απόλυτο μυστικό για την τέλεια καρμπονάρα! Με λίγα απλά υλικά, χωρίς κρέμα γάλακτος και με την πιο μεταξένια σάλτσα αυγών και παρμεζάνας, αυτή η συνταγή είναι η αυθεντική ιταλική εκδοχή που θα λατρέψεις. Γρήγορη, απλή και γεμάτη γεύση, όπως μόνο ο Τζέιμι ξέρει να κάνει.
Υλικά
- 150 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι)
- 2 φέτες καπνιστό μπέικον (κατά προτίμηση καλής ποιότητας)
- 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 30 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη) + λίγη extra για το σερβίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράσε τα μακαρόνια
Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και μαγείρεψε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. - Τσιγάρισε το μπέικον
Κόψε το μπέικον σε κομμάτια και βάλε το σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τσιγάρισέ το σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό, ανακατεύοντας πού και πού. Μόλις είναι έτοιμο, κλείσε τη φωτιά. - Ετοίμασε το μείγμα των αυγών
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με ένα πιρούνι ή σύρμα. Πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. - Συνδύασε τα όλα μαζί
Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, πάρε τα μακαρόνια κατευθείαν απο την κατσαρόλα (χωρίς να τα στραγγίσεις τελείως) και ρίξ’ τα μέσα στο τηγάνι με το μπέικον. Ανακάτεψε καλά. - Φτιάξε τη σάλτσα
Ρίξε το μείγμα των αυγών και της παρμεζάνας πάνω στα ζεστά μακαρόνια και ανακάτευε συνεχώς. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να γίνει η σάλτσα βελούδινη και κρεμώδης. Πρόσεξε: το τηγάνι δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό, γιατί τα αυγά θα ψηθούν και θα κόψουν. - Σέρβιρε
Μοίρασε την καρμπονάρα στα πιάτα και πασπάλισε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!