Ζουμερές μπουκιές μοσχαριού με σκόρδο, βούτυρο, παρμεζάνα και βελούδινο πουρέ πατάτας (βίντεο)

Φαγητό σε πιάτο

Αυτές οι μπουκιές μοσχαριού με σκόρδο, βούτυρο και παρμεζάνα είναι τόσο ζουμερές και νόστιμες που λιώνουν στο στόμα. Συνδύασέ τις με πουρέ πατάτας ή μια πράσινη σαλάτα και έχεις ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.


Υλικά

  • 2 καλής ποιότητας μοσχαρίσια φιλέτα της επιλογής σου (π.χ. σπαλομπριζόλα)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή πολύ ψιλοκομμένες
  • 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προετοίμασε το κρέας
    Κόψε τα φιλέτα σε μπουκιές και σκούπισέ τα καλά με χαρτί κουζίνας. Πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
  2. Σοτάρισε τις μπουκιές
    Ζέστανε καλά το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κρέας και ψήσε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ωραία. Βγάλε το κρέας απο το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη να «ξεκουραστεί».
  3. Ετοίμασε τη σάλτσα βουτύρου
    Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Όταν λιώσει, ρίξε το τριμμένο σκόρδο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακάτεψε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  4. Συνδύασε τα όλα
    Ξαναβάλε τις μπουκιές στο τηγάνι και ανακάτεψέ τες μέσα στη σάλτσα, μέχρι να καλυφθούν καλά και να ζεσταθούν.

Σέρβιρε αμέσως, με βελούδινο πουρέ πατάτας, τηγανητές πατάτες ή ψητά λαχανικά. Αν θέλεις έξτρα νοστιμιά, ρίξε λίγη ακόμα παρμεζάνα από πάνω!

Δες το βίντεο:

Σχετικά άρθρα