Αυτές οι μπουκιές μοσχαριού με σκόρδο, βούτυρο και παρμεζάνα είναι τόσο ζουμερές και νόστιμες που λιώνουν στο στόμα. Συνδύασέ τις με πουρέ πατάτας ή μια πράσινη σαλάτα και έχεις ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.
Υλικά
- 2 καλής ποιότητας μοσχαρίσια φιλέτα της επιλογής σου (π.χ. σπαλομπριζόλα)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή πολύ ψιλοκομμένες
- 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προετοίμασε το κρέας
Κόψε τα φιλέτα σε μπουκιές και σκούπισέ τα καλά με χαρτί κουζίνας. Πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. - Σοτάρισε τις μπουκιές
Ζέστανε καλά το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κρέας και ψήσε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ωραία. Βγάλε το κρέας απο το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη να «ξεκουραστεί». - Ετοίμασε τη σάλτσα βουτύρου
Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Όταν λιώσει, ρίξε το τριμμένο σκόρδο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακάτεψε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. - Συνδύασε τα όλα
Ξαναβάλε τις μπουκιές στο τηγάνι και ανακάτεψέ τες μέσα στη σάλτσα, μέχρι να καλυφθούν καλά και να ζεσταθούν.
Σέρβιρε αμέσως, με βελούδινο πουρέ πατάτας, τηγανητές πατάτες ή ψητά λαχανικά. Αν θέλεις έξτρα νοστιμιά, ρίξε λίγη ακόμα παρμεζάνα από πάνω!