Χάνει το Παγκόσμιο η Στεργίου

Άτυχη στάθηκε η Τόνια Στεργίου η οποία τραυματίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τελικά δεν θα ταξιδέψει με την ελληνική αποστολή στο Σόποτ. Προπονούνται μαζί Τσάτουμας και Τσάκωνας.
Δίχως την Τόνια Στεργίου θα ταξιδέψει η ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σόποτ. Η πρωταθλήτρια του ύψους δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως τη σύσταση στη γάμπα κι έτσι αποφάσισε να μην ανέβηκε στο αεροπλάνο για την Πολωνία.

Η αθλήτρια του Γιώργου Παπανδρεόπουλου τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε σταδιακά στις προπονήσεις, όμως, το απόγευμα της Παρασκευής ένιωσε και πάλι πόνο στο πόδι, ο οποίος την οδήγησε στην απόφαση να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν.

Η Στεργίου τραυματίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ νωρίτερα είχε δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας ξεπεράσει δύο φορές τα 1,91 μέτρα.

Στο ίδιο γκρουπ γυμνάζονται απο σήμερα οι δυό κορυφαίοι έλληνες άλτες του μήκους. Ο Λούης Τσάτουμας θα έχει παρέα του τον Γιώργο Τσάκωνα, ο οποίος επέλεξε να συνεχίσει  την καριέρα του δίπλα στον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Βασιλικό.

Ο 26χρονος άλτης του μήκους γυμνάστηκε αρκετά χρόνια με τον Δημήτρη Χατζόπουλου, με τον οποίο αποφάσισαν απο κοινού να διακόψουν τη συνεργασία τους.

Ο Τσάκωνας έχει ατομικό ρεκόρ 8,25 μ. από το 2012 και διαθέτει όλα τα στοιχεία να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια σε υψηλό επίπεδο με παρουσία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ο αθλητής θα κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση υπό την καθοδήγηση του νέου του προπονητή με τον οποίο θα καταστρώσουν τα σχέδια τους για τον ανοιχτό στίβο.

Σχετικά άρθρα