Χαρακίρι στο Παγκρήτιο ο ΠΑΟΚ, 2-2 με Εργοτέλη

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 στο Παγκρήτιο, αλλά ο Εργοτέλης ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 για την 27η αγωνιστική της Super League
Για πέμπτο σερί ματς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει μακριά από την Τούμπα. Αυτή τη φορά μάλιστα έκανε πραγματικό χαρακίρι, αφού προηγήθηκε με δύο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να υπερασπίσει το προβάδισμά του. Και αφού δεν μπορούσε ο Εργοτέλης να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα οι ασπρόμαυροι έβαλαν το… χεράκι τους. Ο Λάζαρ στο 2′ άνοιξε το σκορ, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και το πλήρωσαν, καθώς ο Σαλπιγγίδης στο 47′ έγραψε το 2-0. Μετά όμως  από τραγικό λάθος του Ινσαουράλδε ο Μονακέλο μείωσε στο 71′ και με αυτογκόλ του Κίτσιου στο 81′ ο Εργοτέλης έκανε το 2-2 κατακτώντας έναν πολύτιμο βαθμό. Ο Δικέφαλος πλέον ισοβαθμεί με τον Ατρόμητο στη δεύτερη θέση, ενώ οι κρητικοί έφτασαν τους 32 βαθμούς (+7 από τα μπαράζ).

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς με τον ΠΑΟΚ, που πολύ γρήγορα έβαλε τις βάσεις για το διπλό. Με ωραία αντεπίθεση από τους Σαλπιγγίδη και Χούσεν, ο Λάζαρ με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ στο 2′. Η συνέχεια όμως ανήκε στον Εργοτέλη, που μέχρι το 20λεπτο κυριάρχησε και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Αρχικά σε τετ α τετ του Κούμπικ, τον οποίο σταμάτησε ο Κίτσιου και στη συνέχεια με κοντινή κεφαλιά του Ιμπραΐμ, που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Γλύκος. Στη συνέχεια ο Δικέφαλος, που παρατάχθηκε με 4-4-2, ξανακέρδισε το χώρο του κέντρου, ισορρόπησε και έφερε το ματς στα μέτρα του. Θα μπορούσε μάλιστα να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά ο Στοΐκοβιτς είπε όχι σε απευθείας εκτέλεση του Τζαβέλλα.

Τελικά το 2-0 σημειώθηκε στο 47′ με τον Σαλπιγγίδη. Ο Λάζαρ πάτησε ωραίο στον έλληνα επιθετικό, που με ωραίο τακουνάκι ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με υποδειγματικό πλασέ βρήκε δίχτυα. Οπως και στο α’ μέρος ο Εργοτέλης δεν το έβαλε κάτω. Ανέβασε ρυθμούς και σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει μειώσει. Ο Αμπντουλάγιε στο 56′ αστόχησε και στο 64′ ο Γλύκος απόκρουσε δύσκολα σουτ του Ρομάνο.

Ο Γλύκος ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη φάση του 71′ όταν μετά από τραγικό λάθος του Ινσαουράλδε ο Μονακέλο βγήκε τετ α τετ και με εύστοχο πλασέ μείωσε σε 1-2. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό τελικά ήρθε στο 81′ όταν ο Κίτσιου σε προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Βούκιτς είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο 87′, αλλά το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (56’ Ρομάνο), Ιμπραΐμ, Κούμπικ (55’ Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90′ Κοζορώνης), Μοαντιμπανγκά

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε (80’ Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (79’ Λούκας), Χούσεν

Σχετικά άρθρα