Αυτές οι σοκολατένιες μπουκίτσες είναι πλούσιες, μαλακές και γεμάτες γεύση, αλλά φτιάχνονται μόνο με φυσικά υλικά! Δεν χρειάζονται ψήσιμο, ετοιμάζονται σε μόλις 10 λεπτά, και είναι ιδανικές για ένα γρήγορο, υγιεινό γλυκό.
Υλικά
Για τη βάση:
- 160 γρ. φυστικοβούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο (κατά προτίμηση ωμό)
- 200 ml σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι αν προτιμάς)
- Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 12 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (κατά προτίμηση medjool)
- Ξύσμα από 1/4 πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη:
- Μια χούφτα ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, χοντροκομμένους
- Μια χούφτα αποξηραμένα φρούτα
- Λίγο νιφάδες θαλασσινού αλατιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία της βάσης
Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, βάλε τους χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο, το λάδι καρύδας, το κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
Άλεσέ τα μέχρι να γίνει ένα λείο, παχύρρευστο μείγμα. - Σχημάτισε τη βάση
Στρώσε ένα μικρό ταψάκι ή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίξε το μείγμα μέσα και πίεσέ το με μια σπάτουλα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. - Πρόσθεσε την επικάλυψη
Πασπάλισε από πάνω τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και λίγο θαλασσινό αλάτι.
Πίεσε τα απαλά ώστε να κολλήσουν στη βάση. - Κατάψυξη
Βάλε το ταψάκι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα. - Κόψε και απόλαυσε!
Όταν σταθεροποιηθεί, κόψε σε μικρά τετράγωνα ή μπουκίτσες.
Φύλαξέ τα στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
Μικρό tip: Αν θέλεις πιο έντονη σοκολατένια γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο επιπλέον κακάο ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας.