Αγγαρεία και ήττα από τη Ν. Κορέα

Την ήττα με 0-2 γνώρισε στο Καραϊσκάκη η Εθνική μας ομάδα από τη Ν. Κορέα στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Βραζιλία
Την ευκαιρία να δοκιμάσει τρία διαφορετικά σχήματα (4-3-3, 4-4-2 και 3-5-2) είχε ο Φερνάντο Σάντος, που ωστόσο μάλλον δεν κατάφερε να βγάλει και πολλά συμπεράσματα. Κι αυτό καθώς οι διεθνείς μας δεν έβγαλαν διάθεση στην αναμέτρηση, σε αντίθεση με τους νοτιοκορεάτες, που ήταν αρκετά ορεξάτοι. Ως εκ τούτου δικαίως κέρδισαν με 2-0, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο 18′ άνοιξαν το σκορ με τον Παρκ και στο 55′ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με τον Σον. Οι Φετφατζίδης -κυρίως- και Δημήτρης Παπαδόπουλος άρεσαν στο διάστημα, που αγωνίστηκαν στο β’ μέρος (από την άποψη πως έβγαλαν ενέργεια), ο Γλύκος έκανε καλό ντεμπούτο παρά τα δύο γκολ που δέχθηκε, ενώ η γαλανόλευκη ήταν και άτυχη, αφού στο α’ μέρος είχε τρία δοκάρια.

Με 4-3-3 και τον Γλύκο να ντεμπουτάρει κάτω από τα δοκάρια παρέταξε την Εθνική μας ο Σάντος. Τοροσίδης και Χολέμπας στα άκρα, Μανωλάς και Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας, τριάδα στο κέντρο Μανιάτης, Τζιόλης και Κατσουράνης, ενώ Σαλπιγγίδης και Σαμαράς πλαισίωναν τον Μήτρογλου στην επίθεση. Στο πρώτο 20λεπτο η εικόνα της γαλανόλευκης ήταν κακή, με τους έλληνες διεθνείς αρκετά χαλαρούς και νωθρούς και τους νοτιοκορεάτες, που έβγαζαν ενέργεια και τρεξίματα, μονίμους πρώτους στην μπάλα.

Στο 7′ οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν, αλλά ο Γλύκος είπε όχι σε τετ α τετ του Λι. Στη φάση του 18′ όμως δεν είχε απάντηση και ο Παρκ πάλι από τετ α τετ τον νίκησε, ανοίγοντας το σκορ. Από εκείνο το σημείο η Εθνική μας βελτιώθηκε κάπως. Κυρίως σοβαρεύτηκε, χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές. Παρ’ όλα αυτά είχε τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Αρχικά στο 21′ όταν μετά από ωραία σέντρα του Χολέμπας ο Κατσουράνης σούταρε στο δοκάρι κι ενώ ο Γιουνγκ ήταν εκτός εστίας, ενώ στο 30′ και μετά από κόρνερ του Χολέμπας αρχικά ο Τοροσίδης και στη συνέχεια ο Αβραάμ σημάδεψαν επίσης το δοκάρι.

Η χαλαρότητα των ελλήνων διεθνών συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Ως εκ τούτου η Εθνική μας δεν άργησε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, αφού η ελληνική άμυνα πιάστηκε πάλι εκτεθειμένη και στο 55′ η Ν. Κορέα έκανε το 2-0 με δυνατό σουτ του Σον, που βγήκε φάτσα με τον Γλύκο. Ο Σάντος είχε ήδη ρίξει στο ματς Καραγκούνη και Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 60′ μετέτρεψε το σχήμα σε 4-4-2, βάζοντας στο παιχνίδι και τους Παπαδόπουλο, Φετφατζίδη.

Οι δύο τελευταίοι μπήκαν με όρεξη στο γήπεδο και σε τρεις περιπτώσεις απείλησαν. Αρχικά ο φορ του Ατρόμητου, τον οποίο σταμάτησε στο 62′ ο Γιουνγκ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και στη συνέχεια ο παίκτης της Μπολόνια, που τόσο στο 67′, όσο και στο 75′ σούταρε άουτ από καλές θέσεις. Στο τελευταίο 10λεπτο ο Σάντος δοκίμασε και τρίτο σχήμα (3-5-2), ωστόσο το πρόβλημα της Εθνικής ήταν ξεκάθαρα η έλλειψη διάθεσης και η προσπάθεια των διεθνών κυρίως να προφυλαχθούν από πιθανό τραυματισμό.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Τοροσίδης (82’ Τζαβέλλας), Χολέμπας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Τζιόλης (60’ Φετφατζίδης), Μανιάτης (46’ Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46’ Καραγκούνης), Μήτρογλου (60’ Δ.Παπαδόπουλος).

Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ, Λι Γιονγκ, Κιμ Τζινσου, Κιμ Γιουνγουόν, Χονγκ, Κι, Χαν, Κου 79′ Λι Κεουνχο), Παρκ, Σον (73’ Κιμ Μποκγιουνγκ), Παρκ (46’ Κιμ Σινγουκ).

Σχετικά άρθρα