Καραγκούνης: Θα είμαστε έτοιμοι στο Μουντιάλ

Ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε πως υπάρχει κούραση στους διεθνείς από τα πολλά ματς, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
"Είναι καλή ομάδα η Ιαπωνία, αλλά εμείς θα είμαστε διαφορετικοί σε τρεις μήνες. Υπάρχει κούραση γιατί οι περισσότεροι έχουν πολλά παιχνίδια σε πρωτάθλημα, ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τους αγώνες του Μουντιάλ. Σήμερα δεν δείξαμε καλή εικόνα, η Κορέα ήταν καλύτερη ομάδα από μας και κέρδισε", τόνισε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής.

Σε ερώτηση από Κορεάτη δημοσιογράφο, αν από το 2004 έχουν αλλάξει τεχνικά πράγματα στην εθνική ομάδα: "Πάντα γίνονται αλλαγές, το στυλ είναι πάντα το ίδιο και αυτό μας έχει δώσει τόσες επιτυχίες κι έτσι πορευόμαστε. Ο αγώνας με την Ιαπωνία θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα, με γρήγορους παίκτες".

Για το πόσο θα βοηθήσει η παρουσία του ίδιου: "Δεν είναι μόνο η δική μου παρουσία. Είναι όλη η ομάδα. Έχουμε έναν στόχο, να είμαστε όσο τον δυνατόν πιο έτοιμοι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από εκεί και πέρα έχουμε τρεις μήνες μπροστά μας για να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε και να δούμε την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας".

Για το πώς περιμένουν το Μουντιάλ: "Όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πάμε στο Μουντιάλ. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι στην κατάλληλη στιγμή για να έχουμε μία καλή παρουσία, γιατί γι’ αυτό περάσαμε".

Για το ποιο θα είναι το πιο δύσκολο και πιο σημαντικό παιχνίδι του Μουντιάλ: "Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο παίζουν οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Δεν ξεχωρίζουμε κάποιο παιχνίδι. Εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι πρώτα για την Κολομβία, μετά για την Ιαπωνία και τέλος για την Ακτή Ελεφαντοστού. Δεν υπάρχει παιχνίδι λιγότερο εύκολο ή λιγότερο δύσκολο. Σε αυτό το επίπεδο όλα είναι δύσκολα".

 

Σχετικά άρθρα