Νηστίσιμο σπανακόρυζο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό σπανάκι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 Φλιτζάνια ρύζι</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κρεμμυδάκια φρέσκα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ματσάκι άνηθο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Χυμό από 2 λεμόνια</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Με άφθονο νερό καθαρίζουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν κρυώσει, το στύβουμε πολύ καλά και το κόβουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο νερό και αλατοπίπερο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Λίγο πριν ψηθεί το σπανάκι προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, και μόλις πάρει βράση, το ρύζι και τον άνηθο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σπανακόρυζο να σιγοβράζει για 15-20 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε το σπανακόρυζο με χυμό λεμονιού.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα