Μάντζιος: Ισχυρό κίνητρο για τους παίκτες να εξασφαλίσουν την παραμονή

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, ενόψει του παιχνιδιού με τον Εργοτέλη, ο Άκης Μάντζιος ανέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού έχουν ισχυρό κίνητρο να επιστρέψουν στις νίκες, ώστε να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία.Ο προπονητής του Πανθρακικού ανέφερε αρχικά: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με οργάνωση, πλάνο στο παιχνίδι της και πολύ καλό προπονητή, που ενισχύθηκε τον Γενάρη και θα έρθει με πολύ καλή ψυχολογία αφού πήρε βαθμό από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Είμαστε σε μία φάση που θέλουμε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή, επιστρέφοντας στις νίκες στην έδρα μας. Όλη αυτήν την εβδομάδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν καλά και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, πειθαρχημένοι και να αποφύγουμε τα ατομικά λάθη, που κόστισαν στα τελευταία ματς. Εύχομαι να έχουμε και όλους τους ποδοσφαιριστές μαζί μας, γιατί κάθε απώλεια είναι σημαντική».
Για τους τραυματίες: «Θα περιμένουμε μέχρι τέλους τους τραυματίες, αλλά πιστεύω ότι θα είναι όλοι μαζί μας, μετά από καιρό».
Για την απουσία του Κάσες κι αν αυτή παίζει καθοριστικό ρόλο στο γεγονός πως η ομάδα για τέσσερα σερί παιχνίδια δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα: «Είχα πει εξαρχής ότι παίκτης με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Κάσες δεν υπάρχει άλλος στο ρόστερ μας. Ο Κάσες είναι παίκτης με ταχύτητα, καλός στο ένας εναντίον ενός, βοηθά και στη δημιουργία, με ασίστ, αλλά και στα γκολ, όπως φανερώνουν και τα στατιστικά του. Πάντως, από τα ματς στα οποία δε σκοράραμε κάναμε ευκαιρίες, με εξαίρεση τον αγώνα στον ΟΦΗ, απλά η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα. Στα παιχνίδια πολλές φορές η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και ίσως υστερήσαμε σε αυτό».
Για το κίνητρο που έχει ο Πανθρακικός σε αυτό το ματς: «Ο Εργοτέλης θα προσπαθήσει σίγουρα να κλείσει χώρους και ειδικά στον άξονα, αφού και στην άμυνα και στο τέρμα έχει παίκτες έμπειρους. Κι εμείς όμως έχουμε τα δικά μας ατού. Παίζουμε στο γήπεδό μας, με τον κόσμο στο πλευρό μας και παρά το αρνητικό σερί έχουμε μια καλή και σταθερή εικόνα από το ξεκίνημα της σεζόν. Σημαντικό ρόλο πάντως θα παίξει και η θέληση των παικτών. Είναι ισχυρό κίνητρο για τους παίκτες το να εξασφαλίσουν  την παραμονή, που είναι ο βασικός μας στόχος από την αρχή της χρονιάς».
Για το αν θα προωθήσει κι άλλους ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της ομάδας: «Ήδη από τις αρχές Γενάρη 3-4 παιδιά από την Κ20 κάνουν καθημερινά προπόνηση μαζί μας σε συνεννόηση και με τον κύριο Μπαχαρίδη. Μετά και το τέλος του πρωταθλήματος και όσο θα συνεχίζονται οι προπονήσεις αυτό θα συνεχιστεί, γιατί στόχος και δικός μου και της διοίκησης είναι να προωθηθούν παιδιά από τις ακαδημίες».
Για την κλήση του Αθανασιάδη στην Εθνική Ελπίδων: «Το γεγονός αυτό μας κάνει χαρούμενους όλους. Εξαρτάται όμως κι από τον ίδιο η συνέχεια που θα έχει, γιατί στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Ο Γιώργος έδειξε τα αντανακλαστικά που έπρεπε όταν του δόθηκε η ευκαιρία, στη Βέροια, έπειτα χάρη στις καλές του εμφανίσεις ήρθε και η κλήση στην Εθνική και πλέον είναι στο χέρι του, συνεχίζοντας με την ίδια θέληση, να πετύχει τους στόχους του».

Σχετικά άρθρα