Καραγκούνης: Το αντίο μου στη Βραζιλία

Ο αρχηγός της γαλανόλευκης, Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε για το πώς ονειρεύεται το “αντίο” που θα πει στην Εθνική στη Βραζιλία, την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος, την χαρά που θέλουν να δώσουν οι παίκτες της στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και το ελληνικό πρωτάθλημα.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης στον Arena Fm:

Για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή:
“Τώρα βρίσκομαι σε πίεση. Παίζουμε αύριο ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι εναντίον της Κάρντιφ. Με όλα τα προβλήματα που μεσολάβησαν η Φούλαμ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και με την αλλαγή προπονητή πλέον έχουμε 10 τελικούς για να τα καταφέρουμε”.
Για την μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ:
“Είναι ωραίο να έρχονται Έλληνες παίκτες όπως ο Κώστας σε ένα πρωτάθλημα όπως η Πρέμιερ Λιγκ . Χρειάζεται ο Κώστας χρόνο προσαρμογής, έχει μπει σε πρόγραμμα για να φτάσει στην επιθυμητή φυσική κατάσταση και να μπει για να πετύχει τα γκολ που όλοι ξέρουμε πως μπορεί να βάλει”.
Για το γεγονός της γρήγορης προσαρμογής του στην Πρέμιερ Λιγκ:
“Σίγουρα βοήθησε το ότι πέρασα από μεγάλα πρωταθλήματα και μεγάλες ομάδες στο εξωτερικό, όπως η Ίντερ και η Μπενφίκα. Έχω κάνει πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη και με την Εθνική. Όταν έχεις παίξει υπό συνθήκες μεγάλου ανταγωνισμού γίνεσαι καλύτερος. Αν το θέλεις και το αγαπάς το ποδόσφαιρο η ηλικία δεν παίζει τον κυριότερο ρόλο. Το θέμα είναι τι ζωή έχεις κάνει και το πόσο επαγγελματίας είσαι, είτε είσαι 18, είτε είσαι 38 χρονών. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα από τα καλύτερα και τα πιο σκληρά πρωταθλήματα και οι ρυθμοί εδώ με κρατάνε σε καλή κατάσταση .Εδώ πιάνεις τα όρια σου και δουλεύεις πάντα πολύ.  Είναι σημαντικό να βελτιώνεσαι συνεχώς”.
Για την ήττα της Εθνικής με την Νότια Κορέα:
“Η δική μας ομάδα αν δεν παίζει με το μαχαίρι στο λαιμό και δεν δίνει το 100% μπορεί να χάσει από οποιονδήποτε. Όταν υπάρχει πίεση, όμως, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε και να αντισταθούμε . Πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι είτε με την Μάλτα και το Λινχτενστάιν είτε με την Βραζιλία με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να παίζουμε πάντα στο 100%”.
Για το αν θα επηρεάσει την Εθνική, ενόψει Μουντιάλ, η ανακοίνωση αποχώρησης του Φερνάντο Σάντος:
“Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είμαστε όλοι.  Δεν είμαστε παιδιά. Δουλεύουμε με τον προπονητή που έχουμε τώρα. Εξαρτάται και από τον προπονητή και από εμάς να κρατήσουμε το καλό κλίμα. Δεν έχει σημασία το ότι θα φύγει μετά το Μουντιάλ. Πετύχαμε τον στόχο μας, θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να περάσουμε από τους ομίλους στην επόμενη φάση και ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Αυτοί που θα είναι στην Βραζιλία θα δώσουν τα πάντα για να πετύχει η Εθνική μας ομάδα. Είμαστε σε μια χώρα στην οποία δεν υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές ποδοσφαιριστών και ελπίζω εκείνη την περίοδο να είναι σε καλή όλοι οι παίκτες χωρίς τραυματισμούς”.
Για το καλό κλίμα στην Εθνική:
“Εγώ και ο Κώστας Κατσουράνης είμαστε από το 2004. Έχει δημιουργηθεί αυτό το καλό κλίμα μέσα από τις επιτυχίες. Είναι σημαντικό να περνάμε την νοοτροπία και το πνεύμα πως μπορούμε να κερδίσουμε τον καθένα. Η ομάδα έφτασε στην κορυφή και καταφέρνει να παραμένει εκεί για μια δεκαετία, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η δεκαετία θα ολοκληρωθεί στην Βραζιλία και θέλουμε να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Στην Ελλάδα ο κόσμος περνάει δύσκολους καιρούς, πιέζεται πολύ οικονομικά, το αντιλαμβανόμαστε ακόμα και όσοι παίζουμε στο εξωτερικό και θέλουμε με τις επιτυχίες μας στη Βραζιλία να δώσουμε ένα χαμόγελο και μια μεγάλη χαρά σε όλο αυτό τον κόσμο και σε όλους τους Έλληνες που θα μας παρακολουθούν απ’ ολόκληρη τη γη. Οι δύσκολες κατατάσεις που περνάει η Ελλάδα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μας να πετύχουμε στην Βραζιλία”.
Για το πότε θα τελειώσει την καριέρα του στην Εθνική:
“Το ιδανικό θα είναι για εμένα να τελειώσω στην Βραζιλία. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τελειώσω όπως ονειρευόμουν. Συμπληρώνω 23 χρόνια σχεδόν στην Εθνική ομάδα, από τους παίδες ακόμα και δεν είναι καθόλου εύκολο να τελειώσω αυτή την παράλληλη πορεία στο ποδόσφαιρο. Όσο για το πότε θα τελειώσω την καριέρα μου γενικότερα, μπορώ να πω ότι αυτή την στιγμή δεν κάνω σχέδια, θέλω να ζω το τώρα, να απολαμβάνω να παίζω στην Πρέμιερ Λιγκ, στην ηλικία που είμαι δεν κάνεις σχέδια. Είμαι καλά, νιώθω καλά, θέλω να παίζω ποδόσφαιρο και αυτό που επιθυμώ είναι να είμαι καλά και να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο που είναι κάτι που αγαπώ πολύ. Είναι απόλαυση η Πρέμιερ Λιγκ και εύχομαι να ζήσει αυτή την εμπειρία ο κάθε ποδοσφαιριστής”.
Για τον Παναθηναϊκό:
“Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα στην καρδιά μου. Πριν από δυο χρόνια πικράθηκα από ορισμένα πράγματα, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από κάποιους που κάποτε ήταν στην διοίκηση της ομάδας και πήραν αποφάσεις. Είναι ωραίο να σε αγαπάει ο κόσμος και να θέλει την επιστροφή σου στη νομάδα που καταξιώθηκες, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω”.
Για την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα:
“Δεν μου αρέσει να μιλάω άσχημα για το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί έχω παίξει εκεί. Πρέπει γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Όλοι μαζί θα πρέπει να κάνουμε κάτι να βελτιώνεται το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει και οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος αγαπάει το άθλημα. Κάτι πρέπει να γίνει για να μην βλέπουμε τις άδειες θέσεις στις κερκίδες, να υπάρξει ανταγωνισμός και να μην ξεφεύγει μια ομάδα μπροστά 20 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα και στην Β’ εθνική. Διάβασα για μια ομάδα που κατέβηκε με 10 παίκτες και με τον τερματοφύλακα σέντερ φορ. Όταν δεν είναι καλό το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής πως μπορεί να είναι το πρώτο τη τάξη πρωτάθλημα; Αν δούμε στην Αγγλία η Τσάμπιονσιπ είναι το ίδιο ανταγωνιστική με την Πρέμιερ Λιγκ. Δεν μπορούμε απλά να παραπονιόμαστε, πρέπει να κάνουμε και κάτι. Πολλά πράγματα μπορούν να βελτιωθούν. Άλλο θα είναι ένα πρωτάθλημα με ένα δυνατό ΠΑΟΚ, που δεν θα είναι δεύτερος 20 βαθμούς πίσω, με δυνατούς τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ,  τον Ηρακλή και τον Άρη”.

Σχετικά άρθρα