Νούνιες εσείς; Τσάβες εμείς

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα στο Γεντί Κουλέ για την 28η αγωνιστική της Super League
Νικητή μπορεί να μην είχε το ματς του Ηρακλείου, αλλά οι συγκινήσεις ήταν δυνατές, αφού το φινάλε του αγώνα ήταν εντυπωσιακό. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με γκολάρα του Νούνιες, που σκόραρε στη δεύτερη συμμετοχή του, στο 86′ και έφτασε μία ανάσα από την νίκη, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν διαφορετική γνώμη. Ο… άσωτος υιός Τσάβες επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας μετά από καιρό και με ένα εξίσου εντυπωσιακό γκολ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι δύο ομάδες, που έχουν ξεφύγει με διψήφιο πλέον αριθμό βαθμών από τις επικίνδυνες θέσεις και δεν πρόκειται να κινδυνέψουν, παραμένουν στην 6η και 7η θέση, αρκετά πίσω ωστόσο από τον 5ο Αστέρα.

Ελάχιστες φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους, πάντως, να έχουν την υπεροχή και να μπαίνουν καλύτερα. Μόλις στο 8′ ο Ζε Εντουάρντο δοκίμασε το πόδι του χωρίς επιτυχία, ενώ δύο λεπτά μετά χάθηκε η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή. Ο Μπανούσης από κοντά επιχείρησε να νικήσει τον Βελλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση. Στο 12′ ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε κεφαλιά του Παπάζογλου.

Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα και να παγώσει τον ρυθμό, όμως, δεν το κατάφερνε στον βαθμό που θα ήθελε. Οι τελικές συνέχισαν να είναι για τους γηπεδούχους με τον Βελλίδη στο 22′ να μπλοκάρει εύκολα σουτ του Ντουντού. Στο 37′ ο Παπάζογλου έκανε καλή κίνηση, σούταρε, αλλά δε βρήκε στόχο, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Εντελώς υποτονικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν αρκετά λάθη. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 60′ με τον Βελλίδη να μπλοκάρει μία αδύναμη κεφαλιά του Παπάζογλου. Στο 63′ ο ΠΑΣ απάντησε με το σουτ του Τσουκαλά από καλή θέση να φεύγει πολύ άουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Βελλίδης πραγματοποίησε άλλη μία καλή επέμβαση σε πλασέ του Κουτσιανικούλη.

Παρότι ο ΟΦΗ πατούσε καλύτερα ο Κοροβέσης είχε μία καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 73′, αλλά όλο το… ζουμί του αγώνα ήταν τα τελευταία λεπτά. Ο Νούνιες, εφτά λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, άνοιξε το σκορ με γκολ-ζωγραφιά στο 86′ και όλα έδειχνων πως οι γηπεδούχοι θα κατακτούσαν το τρίποντο. Ο Τσάβες, που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα, είχε διαφορετική γνώμη και στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Το πέτυχε μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, κλέβοντας τη δόξα του συμπατριώτη του.

ΟΦΗ (ΣΑ ΠΙΝΤΟ): Φερνάντες, Στάθης, Ζορό, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (60′ Κουτσιανικούλης), Μπανούσης, Περογαμβράκης (76′ Ροβίθης), Παπάζογου,

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Βίλα, Κοροβέσης (75′ Τσάβες), Ακόστα (71′ Λίλα), Ίλιτς

Σχετικά άρθρα